X

Venen dies de sol, calor i qualque ruixat

Es preveu un episodi de calor pronunciat per al pròxim cap de setmana

02/07/2023

Venen dies de sol, calor i qualque ruixat

Fotografia de Maria Rosa Ballester des de l'Estany d'en Mas, a Manacor.

La primera setmana de juliol comença amb temperatures màximes que poden arribar als 33 °C, vent fluix i possibilitat de qualque ruixat.

Dilluns 5

La setmana començarà amb alguns niguls de base alta, procedents de les tempestes, ja desfetes, formades damunt la península Ibèrica. En general, s’espera una jornada dominada pel cel poc ennigulat, a excepció d’alguns niguls de desenvolupament vertical durant les hores centrals del dia a zones d’interior que, de forma local i aïllada, podrien deixar qualque ruixat a Mallorca. Així mateix, a la façana mediterrània peninsular s’esperen algunes tempestes que a darrera hora del capvespre podrien arribar cap a les Pitiüses en forma de niguls mitjans i alts que, de forma local, poden deixar qualque ruixat i, fins i tot, no es descarta qualque tempesta. Les temperatures no experimentaran canvis significatius; els termòmetres se situaran entre els 28-33 ºC. Vent fluix variable amb brises costaneres.

Dimarts 4

De la mateixa manera, el dia començarà amb alguns niguls de base alta que creuaran de ponent a llevant, i que aniran donant pas a un matí de cel poc ennigulat. A partir de migdia i durant les primeres hores del capvespre, es poden formar alguns niguls d’evolució a l’interior de Mallorca. No s’esperen precipitacions. Durant el capvespre arribaran alguns niguls mitjans i alts. Les temperatures màximes poden pujar qualque grau de forma local.

La resta de la setmana vendrà marcada per cel poc ennigulat i l’arribada de niguls mitjans i alts, sobretot a partir de dijous capvespre. Pel que fa a les temperatures, fins al cap de setmana, no s’esperen grans puntes de calor, sinó més bé, valors propis del començament del mes de juliol (30-35 °C). A partir de dissabte, els models semblen indicar l’inici d’un episodi de calor pronunciat. No obstant això, encara queden molts de dies per anar confirmant aquestes previsions.

02/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT