X

Vera Bilicka publica un llibre que reflecteix els seus 25 anys convivint amb el VIH

El virus ha estat l'estímul per estudiar el cos i les malalties i actualment és assessora de salut

01/12/2021

Vera Bilicka publica un llibre que reflecteix els seus 25 anys convivint amb el VIH

Vera Bilicka va contreure el VIH l’any 88. Li donaven només 6 mesos de vida, però les prediccions dels metges fallaren. Un any més tard seguia viva i començà a desenvolupar pneumònies.

Finalment, conta, mentre els seus col·legues a l’Argentina morien amb el virus, ella se salvà gràcies a una medicació experimental als Estats Units. Sent una gratitud profunda cap a la vida i cap a la ciència: “vaig decidir tornar una part d’aquell agraïment en forma de dibuixos”. 

Els exposà en dos hospitals a l’Argentina. Eren 25 il·lustracions que representaven els seus 25 anys amb el virus i amb la malaltia. Durant el confinament, expandí el projecte i li donà forma de llibre. Però Vera ja duia temps fent del defecte, virtud. El VIH i l’observació de com es comporta en el seu cos, l’han duit a formar-se com a assessora de salut. Estudia l’individu en el seu conjunt i li dona pautes per potenciar la seva qualitat de vida. Una malaltia pot ser un cop fort per a la persona “però tenim infinits recursos per revertir un diagòstic fatídic, ens hem de responsabilitzar”.  Responsabilitat, compromís i perseverança. El victimisme, diu, no cura

01/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris