MENORCA

Via lliure a la instal·lació de molins eòlics flotants al nord-est de Menorca

El Govern espanyol ja n'ha aprovat la instal·lació i assegura que la subhasta es farà tan aviat com sigui possible


El Govern espanyol ha aprovat la instal·lació de molins eòlics flotants al nord-est de Menorca. Segons la ministra de Transició Energètica, Teresa Ribera, la subhasta es farà tan aviat com sigui possible. Serà en un termini de dos o tres mesos, si bé encara no hi ha cap data fixada. El Govern confirma que ja hi ha empreses interessades.

Via lliure a la instal·lació de molins eòlics flotants al nord-est de Menorca. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres el Pla d’Ordenació de l’Espai Marítim, pel qual estableix cinc zones aptes per a aquestes estructures. A l’àrea llevantina balear es delimiten tres zones aptes, dues de les quals són a Menorca. Entre els requisits per considerar aquestes zones com a aptes… que hi hagi vent suficient i una profunditat inferior als 1.000 metres, per poder connectar un cable submarí que permeti transportar l’energia generada.

El director general d’Energia i Canvi Climàtic del Govern de les Illes, Pep Malagrava, assegura que ja hi ha diferents empreses interessades. L’energia generada per als parcs, explica, està previst que aboqui a la xarxa elèctrica de Menorca. L’energia sobrant es podria emmagatzemar o bé connectar al cable elèctric entre Menorca i Mallorca perquè es transporti fins a Mallorca o l’illa que més ho necessiti.

El pla defineix les zones de protecció mediambiental, les de seguretat nacional i també les que potencialment poden acollir usos com l’aqüicultura, l’activitat portuària i l’energia eòlica marina. S’habiliten espais, doncs, per a grans projectes de renovables. Els de més de 50 megawatt de potència, que són encara competència de l’Estat. Ara, amb aquest pla aprovat, la passa següent és que el govern espanyol haurà d’obrir la subhasta en què s’acabaran concedint els permisos per a la construcció de nous projectes a les zones estipulades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |