SOCIETAT

Es Pil·larí, un poble encaixonat, denuncia l’Associació Vianants

L'associació ha presentat 13 al·legacions al nou PGOU de Palma


Es Pil·larí era conegut per les seves verbenes. La gent del Coll i ses Cadenes venia a peu per les vies del tren a fer festa. Amb l’autopista, tot això s’acabà, quedàrem encaixonats” diu Xus Sastre, resident de tota la via al barri palmesà.

Amb l’autopista, l’any 1985, el camí de Muntanya quedà convertit en atzucac. Un xap en les connexions que continua encara ben present per a veïnats i membres de l’Associació Vianants.

Denuncien que poc cosa ha millorat des de llavors en la mobilitat des Pil·larí i que “hi ha un deute històric” de les institucions amb el barri. De moment, han presentat 13 al·legacions al nou Pla General d’Ordenació Urbana de Palma. 

Volen que altres dos carrers sense sortida, s’obrin, Tomàs de Renteria i Martina Pascual perquè “ara, hi ha molts de carrers que no duen enlloc i es generen autopistes internes als carrers que surten del poble, la gent hi circula aviat” diu Beatriz García. Però un dels punts més problemàtics asseguren, és sortir d’Es Pil·larí a peu per anar a s’Arenal. S’ha de travessar el pont s’obre l’autopista per una voravia petita, un ruta que empren els escolars que van a la Porciúncula.

De Vianants, reclamen, a més, que el camí de Meravelles, que en realitat és un carrer, tengui una velocitat reducida “ara van a 90” i que es posi llum i marquesines a les parades de bus.

L’Associació de Vianants denuncia, altres problemes, que ja no són del pla urbà, com els fanals enmig de voravies estretes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |