Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

mallorca

Viatge cap a l’univers més íntim de Miguel Ángel Campano de la mà del crític d’art Santiago Olmo

Campano és un dels pintors referents de l'art contemporani, molt vinculat a Mallorca durant més de trenta anys

Miguel Ángel Campano en la seva casa de Sóller als anys 80. / Foto de Javier Campano


Es Baluard Museu d’Art Contemporani proposa un viatge cap a l’univers més íntim de Miguel Ángel Campano, un dels pintors referents de l’art contemponari. Santiago Olmo, crític d’art i director del Centro Galego de Arte Contemporaneo de Santiago impartirà demà una conferència sobre la trajectòria artística del pintor madrileny, molt vinculat a Mallorca durant 30 anys. Es Baluard Museu manté fins a final d’aquest mes una mostra de caràcter antològic amb l’obra de Campano.

L’artista tenia estudi a Fornalutx, on va crear bona part de la seva producció. El premi Nacional d’Arts Plàstiques el 1996 va renovar la pintura juntament amb Miquel Barceló o Broto.
El crític d’art Santiago Olmo  ha explicat que la pintura de Campano, mort l’any 2018, és “densa i lleugera alhora”, tot projectant una imatge “força sòlida”. Olmo parla d’una pintura carnal, viva, que transmet “plaer sensual, malgrat algunes de les obres són en blanc i negre i no pas tan coloristes”.

Després de la comunicació de Santiago Olmo, a l’espai de s’Aljub del museu  tendrà lloc una taula rodona amb la participació de Jero Martínez, directora de la Galeria MAIOR i els amics personals del pintor madrileny, com Toni Barrero, Toni de Cúber i Amador Magraner.

Una jornada que sota el títol “Memòries: paraules a Campano”, convida el públic a aproximar-se a la plàstica i l’obra de l’artista. En aquest sentit, Olmo assegura que la relació de Campano amb la pintura era força visceral. En les seves paraules com una necessitat “d’expressar amn formes i colors, però també una manera de relacionar-se amb el món”.

En allò que estan d’acord alguns entesos en l’obra de Campano és que va ser un artista en constant experimentació i revisió. Un pintor inquiet, amb la convicció d’aprendre dels mestres clàssics com Delacroix, Poussin o Gris. Ell va considerar José Guerrero el seu mestre referent.

La videoconferència a càrrec de Santiago Olmo serà demà, a les sis de l’horabaixa i la taula rodona, a partir de les set. La jornada tindrà lloc a l’Aljub amb inscripció prèvia al web del Museu i també es podrà seguir en format en línia. L’entrada és gratuïta i compta amb capacitat limitada amb motiu de les restriccions preventives de la COVID-19.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


ÒRBITA 3 EXTRA #14
Blues, Soul i Funk

JAZZ TIME EXTRA #14
Un oasi de blues i hard bop amb B.B King i Paris Reunion Band

ILLES RESSONANTS 006
Alan Lomax 2a part

COL·LECCIONABLE 013
Perversions 2

LA LIRA D'ORFEU #15
N. Coward, R. Korsakov, E. Ysaÿe, H. Massenet, A. Riera

TЯA TЯA #12
Arquitectura i música

SUTGE #14
Argentina mediterrània

ÒRBITA 3 EXTRA #13
Sessió La Fábrika Del Funk 5


més contingut relacionat

Montuïri reprèn el projecte de reconversió de la sala Mariana

La finalitat de l'Ajuntament és convertir-lo en un espai multifuncional, on hi tendran cabuda les associacions del poble

Nanosatèl·lits meteorològics ‘made in Illes Balears’

La UIB impulsa KUBESAT, un projecte per fomentar l'acostament de les tecnologies de fabricació digital a la població

La precisió biològica és el repte de futur dels oncòlegs radiològics

Palma acull el XXI Congrés de la Societat Espanyola d'Oncologia Radioteràpica (SEOR)