X

Vicent Marí, abans de declarar pel cas ‘La vida islados’: “Fa temps que esperava aquest dia”

El president electe del Consell d'Eivissa ha de declarar per presumptes delictes de prevaricació administrativa i tràfic d'influències per una querella de la Fiscalia Anticorrupció

12/06/2023

Vicent Marí, abans de declarar pel cas ‘La vida islados’: “Fa temps que esperava aquest dia”

El president electe del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha arribat aquest dilluns als jutjats d’Eivissa per a comparèixer pel cas ‘La vida islados’ i ha assegurat que porta “molt temps esperant aquest dia”. Marí ha arribat acompanyat pel president del PP d’Eivissa, José Vicente Marí Bosó, i el vicepresident insular Mariano Juan. El president eivissenc ha de declarar per presumptes delictes de prevaricació administrativa i tràfic d’influències per una querella de la Fiscalia Anticorrupció que deriva d’una denúncia del PSIB. També s’enfronta a un presumpte delicte de coaccions arran de l’acusació presentada per la interventora.

La interventora de l’administració insular, Marian Tur, que va denunciar “irregularitats” i va exigir la “nul·litat del contracte”, i s’ha personat en la causa com a acusació particular per coaccions, també compareix aquest dilluns davant el jutjat, al qual ha arribat una hora abans que el president acompanyada del seu advocat, David Salvá, el qual ha explicat que en la compareixença aportaran un informe mèdic actualitzat, després que el jutge denegàs la seva sol·licitud d’ordre d’allunyament respecte al president del Consell. El lletrat, company de l’exfiscal Pedro Horrach, contractat per la interventora per la seva defensa en aquest cas, ha afegit que tornarà a demanar la mesura cautelar i que cridaran a declarar als metges.

Salvá ha afegit que el “problema psicològic” i el “mal moral” que ha patit la interventora “és continuat en el temps” i, encara que “va començar el 2019”, continua fins ara. L’informe, ha detallat, “manté que hi ha un trastorn d’estrès posttraumàtics derivats de la situació laboral i els metges, tots, apunten al fet que ell n’és el causant”, ha indicat, en al·lusió a Marí. L’advocat ha afegit que després de la suspensió de les declaracions inicialment previstes per la vaga de funcionaris judicials, la interventora va presentar al registre d’entrada del Consell d’Eivissa una petició perquè s’obrís un expedient de recerca sobre si hi havia hagut assetjament contra ella en l’administració. “Hi ha una llei de prevenció de riscos laborals que ha d’activar una sèrie de protocols”, ha dit el lletrat, que ha mostrat la seva sorpresa perquè “no s’hagin pres decisions polítiques de Madrid”, en referència al PP. “És molt delicat que una alta executiva del Consell estigui en una situació així. Això ens sorprèn”, ha afegit.

Notícies relacionades >

12/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT