Investiguen l’aparició de tres cadàvers surant en aigües de les Balears
Un dels cossos ha estat localitzat a la platja de ses Estaques, a Santa Eulària des Riu

"Ens proposam neutralitzar les emissions de CO₂ per a mitjan segle XXI"
Víctor Vilarrasa explica, en un moment de l’entrevista, com funciona la geotèrmia: s’infiltra en el subsol aigua a temperatura ambient que la torna calenta a la superfície. D’aquesta manera, aquesta calentor es pot aprofitar per produir energia.
Víctor Vilarrassa, investigador de l’IMEDEA, fa anys que explora aquesta font d’energia neta. Ara se li ha reconegut aquest talent amb el Premi Nacional d’Investigació Jove en l’especialitat d’Enginyeria i Arquitectura. Admet que la seva matèria d’estudi és extravagant, però transformadora: la geotèrmia ambiciona neutralitzar les emissions de CO₂ a mitjan segle XXI utilitzant la temperatura del subsol, que no varia, a diferència del sol o del vent, que són oscil·lants.
A Islàndia ja produeixen el 65 % de l’electricitat amb geotèrmia i a l’Estat espanyol hi ha assajos a les Canàries. A les Balears, en termes geotèrmics és interessant Llucmajor
El desavantatge és que pot provocar terratrèmols. Vilarrasa estudia ara com evitar-los i opta a una recerca pionera a escala europea per investigar en geotèrmia a gran profunditat.
Un dels cossos ha estat localitzat a la platja de ses Estaques, a Santa Eulària des Riu
Els agents de la Policia Nacional de Maó han escorcollat un domicili al carrer de Vasallo
Missatges de WhatsApp, fotos familiars i testimonis han servit perquè l'Audiència capgiri el testament