Victòria de l’Avarca de Menorca en el seu retorn a Europa

L'equip balear s'ha imposat per 2-3 a l'Hapoel Kfar Saba israelià a l'anada dels setzens de final de la Challenge Cup. La tornada, dimecres que ve a Ciutadella

14/12/2022

18

El retorn a les competicions europees de l’Avarca de Menorca s’ha convertit en un partit d’infart que ha acabat amb final feliç. S’ha presentat el conjunt de Bep Llorens al pavelló de l’Hapoel Kfar Saba amb l’objectiu de treure un bon resultat amb vista al partit de tornada de la setmana que ve.

El partit ha estat igualadíssim. De fet, s’han necessitat cinc sets per decidir qui se’n duia la victòria. En total, dues hores i quart de joc. Un enfrontament dur que les menorquines han començat guanyant. S’han imposat a la primera mànega per 20-25. Les israelianes han reaccionat i en un segon set molt disputat han aconseguit igualar el partit amb un 25-23.

Tot i l’empat a un al marcador, les millors sensacions les mostrava l’Avarca. Recolçat en el bon partit de Westergaard, de Blas i Banguero, l’equip menorquí ha dominat la tercera mànega i l’ha tancada amb un 18-25 a favor.

Les de Bep Llorens no han afluixat el ritme i han sortit disposades a fermar la victòria en el quart set. La igualtat ha estat màxima, però les ciutadellenques s’han posat per davant 22-24. Eren dues pilotes de partit. Les han desaprofitades. Amb un parcial de 5-1, l’Hapoel Kfar Saba ha empatat el matx.

El cinquè set, la mort sobtada, no ha arrencat bé. El conjunt israelià s’ha posat 9-4 en el marcador. L’Avarca de Menorca nedava contracorrent. La situació era quasi desesperada quan l’Hapoel comandava per 13-10. Però, en aquest moment, les de Ciutadella han protagonitzat un final de partit perfecte. Han sumat cinc punts de forma consecutiva i han guanyat el partit.

Westergaard i De Blas, amb 20 punts cadascuna, han estat les màximes anotadores menorquines. L’equip de Bep Llorens fa una passa molt important per classificar-se per als vuitens de final. Li basta guanyar el partit de tornada de dimecres que ve pel resultat que sigui. Allà, a Ciutadella, l’Avarca tendrà el suport de l’afició per certificar el pas a la següent ronda.