Victòria treballada de Rafel Nadal al debut al US Open

El manacorí supera l'australià Rinky Hijikata després de perdre el primer set.

31/08/2022

7

Rafel Nadal ja és a segona ronda de l’Obert dels Estats Units. El tennista de Manacor ha superat l’australià Rinky Hijikata en quatre sets, amb un marcador de 4-6, 6-2, 6-3, 6-3 en tres hores i vuit minuts de partit.

1.087 dies després el segon cap de sèrie del torneig tornava a jugar a Flushing Meadows i el retrobament no ha pogut ser millor. El partit no ha començat del tot bé per a Nadal, qui ha cedit la primera mànega per 4 a 6. Una dada curiosa, el manacorí no perdia el set inicial d’un Grand Slam des del 2016, quan va perdre contra Verdasco en una èpica batalla a cinc sets.

A partir d’aquí, Nadal no ha fet més concessions al seu rival, el 198 del món i qui, per cert, ha arribat al quadre final amb una invitació. Ha començat el segon set amb un trencament i l’ha consolidat al joc següent. Amb un contundent 6 a 2 empatava a un set el marcador, i amb un doble 6 a 3 encaminava el partit cap a la victòria. 42 cops guanyadors per 22 errades no forçades és el balanç d’avui.

El manacorí no ha amagat, en roda de premsa, la satisfacció de tornar a la competició i fer-ho, a més, amb una nova victòria. “He pogut tornar a guanyar un partit, el segon en pràcticament quinze dies. Classificar-me per a segona ronda és important per a mi.” “No és un procés fàcil… Quan tornes, després d’una lesió, el primer partit és molt important. Les coses no han sortit perfectes, ho sé, ho he acceptat, he patit i he lluitat per aconseguir la victòria.”

El manacorí ja prepara el proper compromís a Flushing Meadows. A segona ronda del Us Open l’espera ara un vell conegut, Fabio Fognini. L’italià ha remuntat dues mànegues per finalment superar Aslan Karatsev en cinc sets (1-6, 5-7, 6-4, 6-1, 6-4).