X

Villar Mir assegura que va deixar de treballar a les Balears per la corrupció

L'empresari admet que "s'ha establert gairebé la moda d'establir un percentatge a pagar per ser adjudicatari" de contractes en determinats territoris

24/04/2018

Villar Mir assegura que va deixar de treballar a les Balears per la corrupció

Redacció

L’empresari Juan Miguel Villar Mir, fundador d’OHL, ha confessat aquest dimarts al Congrés que no treballa en determinades comunitats com les Balears, perquè li semblen “corruptes” i que va deixar de fer-ho perquè no volia que li “esquitxés la corrupció”. En aquest sentit, ha admès que “s’ha establert gairebé la moda d’establir un percentatge a pagar per ser adjudicatari” de contractes en determinats territoris.

Així ho ha assenyalat durant la seva intervenció en la comissió que investiga el suposat finançament il·legal del PP, de la qual s’ha desvinculat totalment, remarcant que l’extresorer del PP Luis Bárcenas “simplement menteix” quan diu que ell va donar diners al partit de Mariano Rajoy.

Villar Mir no ha volgut dir en quin altres comunitats, a més de les Balears, funciona aquesta “moda”. “Prefereixo no citar-les, prefereixo no ficar-me en una guerra amb altres comunitats”, ha al·legat quan se li han demanat més dades sobre aquests territoris.

El marquès de Villar Mir ha dit desconèixer “per què” està sent investigat en els casos ‘Lezo’ i ‘Púnica’ i ha assenyalat que quan li ha preguntat al jutge li ha contestat que està entre els investigats perquè pugui acudir al jutjat amb assistència lletrada.

En resposta a les preguntes que li ha plantejat el diputat d’ERC Joan Tardà, Villar Mir ha admès que “per desgràcia” hi ha empresaris corruptes i ha injuriat la corrupció contra la qual, ha dit, “cal fer la guerra més decidida”. “En aquest moment tinc donades instruccions als meus lletrats perquè investiguin al màxim per descobrir la veritat de cadascun dels temes en els quals hàgim pogut estar presents encara sense culpa”, ha indicat, alhora que ha explicat que, al seu parer, “la corrupció és caríssima”, tant pels diners que puguin robar els empresaris corruptes com per “la desviació de decisions que implica la corrupció”.

En aquest context, ha subratllat que des de la seva “independència” ha preferit no ficar-se en “qüestions polítiques”, i ha destacat que per aturar la corrupció ha d’haver-hi “una llei adequada de finançament dels partits polítics”. A més, s’ha mostrat convençut que “en aquest moment” la justícia està “funcionant bé” i que aquesta ha de ser “com més rigorosa millor per sancionar amb duresa tots els casos de corrupció”.

Quan se li han citat alguns noms d’implicats en casos de corrupció, el compareixent ha dit desconèixer-los. “Digui’m noms de corruptes, que no coneixeré cap, he tractat d’evitar-los sempre”, ha comentat. “Estar aquí és un honor, no una ofensa, si puc ser-los útil estaré molt content, però si han apuntat a mi pensant en un corrupte s’han equivocat, crec que aquí hi ha un error”, ha dit Mir als comissionats a un altre moment de la seva intervenció.

24/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris