societat

Visites als refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil

A Palma hi ha 130 refugis públics i més de 600 de particulars. Es voldrien obrir i adequar-ne més, perquè accedir-hi és endinsar-se en un tros de la història recent de la ciutat

Visites+als+refugis+antiaeris+constru%C3%AFts+durant+la+Guerra+Civil

60 persones han pogut veure in situ com eren els refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil. Una visita guiada a tres dels 130 que hi ha a Palma, de titularitat pública. L’investigador Bartomeu Fiol ha recorregut els passadissos amb la gent, molt interessada a conèixer un bocí d’història.

Explicació prèvia a la visita i tothom molt atent a les indicacions i anècdotes dels refugis. Daten del segle passat, construïts durant els anys de la Guerra Civil.

Avui es poden visitar tres refugis: els del passeig Sagrera, el de la Delegació de Defensa i aquest, el de l’aljub del Museu des Baluard.

Les persones que hi han entrat han quedat impressionades. S’han pogut imaginar les estones a dins dels refugis, com degueren viure els instants mentre queien les bombes.

A Palma hi ha 130 refugis públics i més de 600 de particulars. Es voldrien obrir i adequar-ne més, perquè accedir-hi és endinsar-se en un tros de la història recent de la ciutat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El GOB alerta de la “desaparició imminent” de la sargantana pitiüsa

Denuncien que, des de fa gairebé dues dècades, de la introducció de serps invasores, les administracions públiques no han pres...

Localitzada una pastera en aigües de Cabrera amb 7 persones a bord

Ha estat detectada pel SIVE a les 7 del matí

Les millors campanyes de promoció de donació de sang a l’Estat són de Balears

L'objectiu de totes les campanyes és sensibilitzar la societat perquè doni sang, la qual cosa ha tret els seus fruits

Fer la volta a Menorca nadant, el repte per lluitar contra l’ELA

Daniel Rossinés ha assumit el repte de voltejar els 140 quilòmetres de l'illa, durant 8 dies, per recaptar doblers per...