X

Vist per a sentència el judici contra Penalva i Subirán

Penalva i Subirán han afirmat que viuen amb por i l'exjutge hi ha afegit: "si un dia em troben mort, que s'investigui"

22/09/2023

Vist per a sentència el judici contra Penalva i Subirán

Redacció

El tribunal encarregat de jutjar el jutge Manuel Penalva, el fiscal Miguel Ángel Subirán i els policies José Luis García Reguera, Miguel Ángel Blanco, Blanca Ruiz i Iván Bandera ha declarat el judici vist per a sentència. La vista ha conclòs amb una nova jornada que s’ha prolongat durant més de vuit hores amb els informes de les defenses que aquest dijous no van poder exposar les seves conclusions i el dret a la darrera paraula dels encausats.

En aquest cas, l’exjutge Manuel Penalva ha assegurat que, arran del procediment que ha derivat en el judici contra els investigadors del cas Cursach, està “condemnat a viure amb por” i en la seva intervenció ha demanat que “si un dia em troben mort, que s’investigui”.

Penalva ha estat el primer que ha parlat i ha assegurat que ha hagut de prendre moltes mesures de seguretat actives i passives. “No és agradable haver de dur una arma”, ha afirmat.

L’exjutge ha defensat la instrucció de l’ORA i ha reconegut en tot cas que, segurament, “es podria haver fet millor”, i ha insistit que no ha coaccionat ni amenaçat ningú. “Sempre cercam la veritat. És poc creïble que tot ho féssim malament”, ha expressat.

Les paraules de l’exfiscal Miguel Ángel Subirán han estat similars a les de Penalba. Subirán ha afirmat que “si qualque dia es tira per la finestra, serà mentida, perquè l’hauran tirat per la finestra”. Subirán ha començat el seu torn de la darrera paraula lamentant que el fiscal Tomás Herranz no hagi quedat a l’última part del judici. “Tenim un fiscal que no dona la cara i que s’amaga davall la taula”.

L’exfiscal ha assegurat que viu amb por, que no ha pogut tornar a dormir tranquil. El cap de la Unitat de Blanqueig, José Luis García Reguera, ha assegurat que en els seus trenta-quatre anys de professió mai se li ha obert un expedient “i menys un procediment judicial”, i ha lamentat que durant la causa “se’ls hagi denigrat i menyspreat com si estiguessin tronats”.

El subinspector Miguel Ángel Blanco, emocionat, ha sostingut que està acusat “per aparèixer dins un xat” i ha traslladat un consell: “Surtin dels xats, són molt perillosos”. L’agent ha insistit que el concurs de l’ORA estava falsejat i ha defensat el treball rigorós de tots els investigadors. La inspectora Blanca Ruiz ha reiterat que és innocent i ha reclamat la seva absolució.

22/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris