societat

Voluntaris balears reparen una potabilitzadora a una de les zones més perilloses del món

José Luis Del Valle i Carlos Prieto tenen un projecte per modernitzar les instal.lacions per aconseguir aigua potable a Goma, al Congo

Voluntaris+balears+reparen+una+potabilitzadora+a+una+de+les+zones+m%C3%A9s+perilloses+del+m%C3%B3n

Botam del continent asiàtic a l’africà amb un altre projecte solidari. És el que han duit a terme dos antics treballadors de Telefónica arrelats a Mallorca, juntament amb un missioner eivissenc. Tots tres han reparat una planta potabilitzadora d’aigua a una de les zones més perilloses del món: Goma, al Congo. El següent objectiu és obtenir finançament per tornar-hi i instal·lar una maquinària més moderna.

La lluita pel coltán, mineral imprescindible per fabricar telèfons mòbils, ha convertit en un polvorí la ciutat de Goma, a la República Democràtica del Congo. Carlos Prieto i José Luis del Valle, antics treballadors de Telefònica, hi anaren gràcies a un missioner eivissenc, Noé Vaquer. L’objectiu: arranjar la potabilitzadora i el subministrament elèctric de la Missió Reventoris Mater Goma.

A banda d’arreglar la planta, els voluntaris també hi varen oferir xerrades sobre higiene i normes bàsiques referides a l’aigua, com per exemple, la importància de rentar-se les mans. Una tasca que varen fer encantats a un país, això sí, on la tensió és el pa de cada dia.

Segons UNICEF, el Congo és un dels 3 països a escala mundial on més del 50 per cent de la població no té aigua potable segura. I a la zona de Goma, fins a un 97 per cent. Per això mateix, els voluntaris ja tenen un projecte enllestit per modernitzar les instal·lacions i fer-les menys dependents de l’electricitat.

Ja envoltats dels seus a ca seva, aquests voluntaris se centren ara a cercar el finançament per aconseguir el seu objectiu: tornar a Goma i continuar amb la missió: assegurar l’aigua potable a un dels indrets més insegurs del món.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Una interlocutòria desmenteix el Consell de Menorca: algunes de les menors explotades són internes de la Casa de la Infància

El jutge apunta que la casa on tenien lloc els fets delictius "és un antre de corrupció de menors"

El Consell de Menorca acorda amb Airtificial rescindir el contracte de millora de la general

La consellera anuncia que l'acord evitarà que el tema acabi als tribunals

Les claus de l’arquitecte humanista Jan Gehl per a la transformació urbanística de Palma

Gehl és un arquitecte i urbanista de renom internacional, encarregat de les transformacions urbanes com la de Copenhaguen o Times...