societat

Voluntaris balears reparen una potabilitzadora a una de les zones més perilloses del món

José Luis Del Valle i Carlos Prieto tenen un projecte per modernitzar les instal.lacions per aconseguir aigua potable a Goma, al Congo

Voluntaris+balears+reparen+una+potabilitzadora+a+una+de+les+zones+m%C3%A9s+perilloses+del+m%C3%B3n

Botam del continent asiàtic a l’africà amb un altre projecte solidari. És el que han duit a terme dos antics treballadors de Telefónica arrelats a Mallorca, juntament amb un missioner eivissenc. Tots tres han reparat una planta potabilitzadora d’aigua a una de les zones més perilloses del món: Goma, al Congo. El següent objectiu és obtenir finançament per tornar-hi i instal·lar una maquinària més moderna.

La lluita pel coltán, mineral imprescindible per fabricar telèfons mòbils, ha convertit en un polvorí la ciutat de Goma, a la República Democràtica del Congo. Carlos Prieto i José Luis del Valle, antics treballadors de Telefònica, hi anaren gràcies a un missioner eivissenc, Noé Vaquer. L’objectiu: arranjar la potabilitzadora i el subministrament elèctric de la Missió Reventoris Mater Goma.

A banda d’arreglar la planta, els voluntaris també hi varen oferir xerrades sobre higiene i normes bàsiques referides a l’aigua, com per exemple, la importància de rentar-se les mans. Una tasca que varen fer encantats a un país, això sí, on la tensió és el pa de cada dia.

Segons UNICEF, el Congo és un dels 3 països a escala mundial on més del 50 per cent de la població no té aigua potable segura. I a la zona de Goma, fins a un 97 per cent. Per això mateix, els voluntaris ja tenen un projecte enllestit per modernitzar les instal·lacions i fer-les menys dependents de l’electricitat.

Ja envoltats dels seus a ca seva, aquests voluntaris se centren ara a cercar el finançament per aconseguir el seu objectiu: tornar a Goma i continuar amb la missió: assegurar l’aigua potable a un dels indrets més insegurs del món.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Josefa Ferrer bonet 13/03/2020

    La crisis que vivimos nos pone en evidencia lo que supone carecer de recursos básicos. Energía , agua potable, alimentos básicos, entorno pacifico y seguro para estudiar y trabajar.
    Gracias voluntarios por valorar más a las personas que los riesgos.

Cercador |


més contingut relacionat

Llums, música i pirotècnia: festa grossa cada dissabte a So Na Monda

Comença a les sis de l'horabaixa i s'allarga fins a les onze

Les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat reforcen la protecció a les víctimes de violència masclista

Han incrementat el contacte telemàtic i telefònic amb les dones per garantir la seva protecció

Confusió a les farmàcies per l’abastiment de mascaretes

Fins ara l'OMS recomanava el seu ús per a persones amb símptomes, però ara estudia que la dugui tothom

Mor una dona a las Palmas assassinada pel seu marit

A Espanya, 18 dones ja han estat assassinades enguany