X

Von der Leyen i Michel compareixen davant l’Eurocambra per explicar el resultat de la cimera europea

La presidenta de la Comissió Europea lamenta l'ajustat pressupost comunitari que es va acordar per al període 2021-2027 i el president de la cambra, David Sassoli, assegura que té intenció de "millorar" els comptes

23/07/2020

Von der Leyen i Michel compareixen davant l’Eurocambra per explicar el resultat de la cimera europea

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el cap del Consell Europeu, Charles Michel, han comparegut aquest dijous davant el ple de l’Eurocambra per explicar el resultat de la darrera cimera europea.

Michel hi ha destacat l’acord del fons de recuperació de 750.000 milions d’euros. Ha defensat que es tracta d’un acord “sòlid” que marcarà la direcció del projecte comunitari en els pròxims anys.

Von der Leyen, per la seva banda, ha celebrat que “ara tenim un acord unànime sobre la necessitat de nous recursos propis i tenim un calendari clar i els tenim vinculats al reemborsament”. També ha defensat  que “aquest és un gran i històric pas endavant per a la nostra unió, que tant la Comissió com el Parlament han estat pressionant durant molt de temps”, però ha lamentat l’ajustat pressupost comunitari que es va acordar per al període 2021-2027 i que serà d’1.074 bilions d’euros.

Aquest pressupost encara ha de ser ratificat per la majoria absoluta del Parlament Europeu i el president de la cambra, David Sassoli, ha assegurat que té intenció de “millorar” els comptes i donar respostes a algunes retallades.

23/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT