X

Vos presentam el llibre “50 anys dels embassaments de Cúber i el Gorg Blau”

Dels cinc embassaments projectats, se’n van acabar executant només els dos primers per la negativa dels propietaris de les possessions de la zona

10/06/2022

Vos presentam el llibre “50 anys dels embassaments de Cúber i el Gorg Blau”

Ariadna Alfonso

GESA va projectar cinc embassaments: Cúber, el Gorg Blau, Almadrà, Lofra i la vall d’Orient. L’aigua havia d’inundar tots aquests espais, era un macroprojecte al qual es van oposar activament els propietaris de les possessions”, explica l’escriptora i periodista Marga Font, autora del llibre “50 anys dels embassaments de Cúber i el Gorg Blau”.

D’aquests cinc embassaments projectats se’n van acabar executant només els dos primers, per la negativa dels propietaris de les possessions de la zona. Font explica els entramats que envolten la construcció d’aquestes infraestructures hidràuliques que varen transformar la fesomia de la serra de Tramuntana a Mallorca.

Actualment, els embassaments representen només un 20 % de l’aigua que arriba a les aixetes, si bé és de molta qualitat. A més, hi ha tota una flora i una fauna associades a aquestes obres hidràuliques.

10/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris