política

VOX Balears ofereix suport al PP i demana una moció de censura contra Francina Armengol

 Els populars han replicat que aquesta iniciativa no té opcions de prosperar i han advocat per continuar fent "una oposició crítica"

Portaveu de Vox al Parlament Balear, Jorge Campos (Europapress)


Vox Balears ha ofert aquest dissabte el seu suport al Partit Popular al qual ha demanat que presenti una moció de censura a la presidenta del Govern, la socialista Francina Armengol, que governa amb el suport de Podemos i MÉS per Mallorca.

Segons ha informat Vox Balears aquest dissabte en una nota de premsa, el suport al PP ha estat comunicat aquesta mateixa jornada en conversa telefònica per part del portaveu de la formació al Parlament, Jorge Campos, al president del PP balear, Gabriel Company.

“La senyora Armengol no escolta, i davant la insostenible situació actual, es considera imprescindible i urgent acudir a un instrument democràtic previst per a aquesta mena de situacions: la moció de censura. Es proposa al Grup Parlamentari Popular la presenti en comptar amb els diputats suficients. Si atén la petició i presenta una moció de censura, comptarà amb el suport dels diputats de Vox”, ha asseverat Campos.

En aquesta línia, ha assenyalat que “la societat balear, el seu teixit productiu i empresarial, no pot continuar suportant l’erràtica gestió de la crisi social, sanitària i econòmica del Govern balear presidit per Francina Armengol. Les multitudinàries manifestacions reflecteixen la desesperació de treballadors, autònoms i empresaris, de famílies senceres, que exigeixen la seva dimissió. Armengol ha de partir”.

Així mateix, ha plantejat a Company 10 punts d’acord que per a Vox “són necessaris i coincidents entre totes dues formacions” i que podrien ser “el punt de partida sobre el qual treballar per a anar recaptant el suport de tots els que no dubten que s’imposa un canvi en el Govern”.

En concret, ha detallat la formació, aquests 10 punts d’acord serien reduir càrrecs polítics, organismes “superflus” i nombre de conselleries; per un altre, centrar els esforços de l’administració a salvar el teixit productiu i empresarial; així com oferir ajudes directes a treballadors, autònoms i petites empreses.

Uns altres dels 10 punts plantejats per Vox al PP han estat crear un pla sanitari massiu i urgent; amb tests, rastreig i seguiment, evitant els confinaments i tancaments de negocis. Dins d’aquest pla, s’ha proposat intensificar i organitzar millor la campanya de vacunació.

Vox també ha proposat al PP crear una comissió de recerca de menors tutelats prostituïts; treballar contra la immigració il·legal i el tràfic d’éssers humans, en col·laboració amb Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per a detecció, detenció i expulsió d’immigrants il·legals; així com un Pla de lluita contra inseguretat i okupació il·legal; minimitzar els efectes de la LOMLOE; garantir el dret a l’escolarització en qualsevol de les llengües oficials.

Finalment, la formació ha conclòs la seva llista de propostes, amb el plantejament de la suspensió de subvencions a entitats les activitats de les quals no reverteixin en ajudes “reals i concretes” per a aquelles persones més necessitades a conseqüència de l’actual crisi, “en tant no es recuperi l’economia balear”.

LA RESPOSTA DEL PP:

El PP ha respost aquest dissabte a Vox que “no es donen les condicions parlamentàries” perquè prosperi una moció de censura contra la presidenta del Govern, Francina Armengol. Els populars han replicat que aquesta iniciativa no té opcions de prosperar i han advocat per continuar fent “una oposició crítica, però al mateix temps propositiva”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

José Vicente Marí Bosó és reelegit president del PP d’Eivissa

Els populars afirmen que volen aconseguir les batlies de Vila i Sant Josep en les properes eleccions.

Misericòrdia Sugrañes, reescollida presidenta del PP de Menorca

Biel Company reacciona a les expropiacions de pisos i critica les "polítiques boliviarianes i d'extrema esquerra comunista" de Francina Armengol

Ángel Luis Guerrero és el nou batle de Sant Josep

Agafa les regnes del consistori il·lusionat i amb el repte d'aconseguir tancar la contractació final del Pla General.

MÉS per Mallorca demana mobilitzacions feministes a través de les xarxes socials

Amb aquestes inciatives la formació trasllada que es busca guanyar sororitat i sensibilitzar la societat