X

Vox reclama una reunió al Govern per desbloquejar el sostre de despesa i l’elecció de llengua a l’escola

La portaveu parlamentària de la formació diu que "ja no és suficient" pactar un calendari per a l'elecció de llengua ja que "també volem aclarir el com"

24/10/2023

Vox reclama una reunió al Govern per desbloquejar el sostre de despesa i l’elecció de llengua a l’escola

La portaveu de Vox, Idoia Ribas, ha expressat aquest dimarts que per al seu grup parlamentari “ja no és suficient” pactar amb el PP un calendari per a la implantació de la lliure elecció de llengua, sinó que, arran d’unes declaracions del conseller d’Educació, Antoni Vera, ara també volen “aclarir el com”. Així ho ha manifestat Ribas en declaracions als mitjans a la sala de les passes perdudes del Parlament, on ha condicionat el suport de Vox al sostre de despesa a tancar amb el PP els serrells d’aquesta qüestió. En concret, ha afirmat que el suport al sostre de despesa està supeditat a tenir “la certesa” que els pressupostos “seran apropiats i contemplaran l’execució dels acords del pacte d’investidura”.

Abans, dins la sala de las cariàtides, la presidenta del Govern, Marga Prohens, ha insistit a la portaveu de Vox que el seu Executiu vol complir els acords d’investidura, remarcant que són fruit de “generositat i respecte mutu” i no un “sotmetiment dels uns i els altres”. Així ho ha expressat, després que Ribas li advertís que, pels acords amb Vox, “a un dels mandats als quals queda sotmesa és al fet que les famílies triïn lliurement la llengua d’escolarització”.

També en la mateixa sessió de preguntes de control al Govern, el diputat de Vox Agustín Buades ha avisat aquest dimarts a la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, que “les seves polítiques socials es podran dur a terme si hi ha pressupostos de la Comunitat”, i això requereix aprovar el sostre de despesa: “I hi haurà sostre de despesa si el senyor conseller d’Educació, Antoni Vera, ens garanteix el calendari de quan i com es durà a terme la lliure elecció de llengua en totes les etapes educatives en aquesta legislatura”.

El diputat ha llançat aquest advertiment en el marc d’una pregunta no relacionada amb el conflicte de la llengua en l’ensenyament, sinó sobre els programes de l’IB-Dona, dins de la sessió de control al Govern. A més, aquest avís anava precedit d’una expressió sarcàstica: “Ara que no ens escolta ningú”, ironitzava el diputat, davant de tot el ple.

Per a la consellera Cirer, aquest detall portava implícita “una amenaça clara i contundent”, i creu que al diputat “li ha sobrat” l’advertiment sobre els pressupostos. “Per responsabilitat del Govern del qual en form part, no vull contestar-li”, ha dit Cirer, que a continuació ha centrat la seva intervenció en els programes de l’IB-Dona, que eren el tema original de la pregunta parlamentària.

Notícies relacionades >

24/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris