societat

Arriben 11 pasteres amb 178 migrants en només un cap de setmana

En les últimes hores, han arribat un total de tres pasteres, a Cabrera, la Colònia de Sant Jordi i Formentera, amb 34 migrants a bord


Continua l’arribada massiva de pasteres a les Balears. L’última ha estat localitzada aquest diumenge, a les 4h30 del matí en aigües de Cabrera. La Guàrdia Civil ha rescatat un total de 13 persones (12 homes i una dona), en aparent bon estat de salut, que viatjaven en pasteres en aigües de Cabrera. L’aliberament s’ha fet a través del SIVE. L’embarcació Salvamar Llibertes de Salvament Marítim ha traslladat l’embarcació amb les 13 persones al port de Palma, on han arribat devers les 7h30.

Una mica abans, a les 2h40 de la matinada, es varen interceptar 12 persones a terra en Es Cupinar, a Formentera. I ahir dissabte, a les 23h20 del vespre es varen interceptar un total de 9 persones a la platja des Dolç, cerca de la Colònia de Sant Jordi, a Ses Salines. L’avistament el va fer un particular.

En les últimes hores, han arribat un total de 3 pasteres i en tot el cap de setmana en són 11, a Mallorca, Cabrera i Formentera, amb 178 migrants a bord.

LES PASTERES ARRIBADES DISSABTE: 


Un centenar de migrants arriben a Balears en manco de 24 hores

Ahir horabaixa es localitzaren dues barques a Cabrera i a Formentera. En el cas de Formentera, es varen interceptar 12 persones. Tots homes. I pel que fa a l’embarcació de Cabrera, es varen rescatar un total de 25 persones.

A tota velocitat, i esquivant els banyistes i els vaixells fondejats. Així ha marxat de Portals Vells el patró d’aquesta barca. La Guàrdia Civil ha interceptat 17 migrants, tots homes i aparentment en bon estat de salut. A més d’unes altres tres embarcacions a Cabrera. Les dues darreres avui migdia. S’han rescatat 34 persones: 33 homes i 1 dona.

Però, l’arribada es fa extensiva a totes les illes. A Formentera, ja n’han arribat dues. Aquesta matinada ha arribat una barca amb 15 persones a bordm 14 homes i una dona. Tots es troben en bon estat de salut i se’ls ha traslladat a dependències de la Policia Nacional d’Eivissa. En aquestes embarcacions, a més, s’hi ha de sumar també la que va arribar ahir a Colònia de Sant Jordi.

I mentre continuen arribant barques, tres persones han estat detingudes acusades de pertinença a una organització criminal dedicada al tràfic d’immigrants. Segons la Policia Nacional, els tres patrons formen part d’un dels grups més actius del moviment de persones des d’Algèria fins a les Balears. La Policia va detenir 2 patrons d’una embarcació, un altre patró d’una altra barca i un altre membre de l’embarcació que tenia pendents dues reclamacions judicials.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“A mi no m’agradaria dormir a un garatge; als polítics, per ventura sí”

El Sindicat Unificat de Policia qüestiona les paraules de la delegada del govern espanyol, Aina Calvo, sobre l'acollida de migrants...

La carretera general de Menorca bat rècords històrics: 1.500 cotxes diaris més aquest estiu que abans de la pandèmia

El Consell insular demana 22 milions a Madrid per completar les obres en un termini màxim de set anys

L’escultora i pintora Amparo Sard, cap d’estudis del grau universitari de Belles Arts

Adema, l'escola adscrita a la UIB oferirà els estudis el curs que ve

Concentracions a Palma per desbloquejar les negociacions del conveni estatal de la dependència

El sector demana millores salarials i que s'ajustin les ràtios i les noves contractacions per poder oferir qualitat assistencial