societat

Vuit persones negades a les Balears des del gener al juny

El perfil és el d'un home de més de 35 anys, nacionalitat espanyola i que perd la vida a una platja o a un espigó


Un total de vuit persones han perdut la vida negades en espais aquàtics de les Balears durant els primers sis mesos d’enguany, segons dades de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme del Consell Superior d’Esports (CSD).

El darrer cas d’un ofegament va ser diumenge a Sant Antoni, on un nin de 4 anys va morir negat a la piscina d’un hotel del municipi.

A l’estat espanyol, el nombre de morts per aquesta causa ascendeix a 122, prop de la meitat que l’any anterior, un 42% menys, quan en el mateix període de temps es van registrar 211 morts per aquesta causa. Gairebé el 80% de les morts es dona en majors de 35 anys i pràcticament un de cada quatre morts per ofegament tenia 75 o més anys.

En el seu Informe Nacional d’Ofegaments, la Federació assenyala que l’any passat durant aquest mateix període de temps es van registrar 211 morts per aquesta mateixa causa, ja que els cinc mesos anteriors es van produir un major nombre de morts i al juny, amb 70 defuncions, 39 més que en el mateix mes d’enguany.

El perfil de la persona negada és el d’un home (82%), de nacionalitat espanyola (69%), de 35 o més anys (78,8%) i que perd la vida entre les 12:00 i les 14:00 hores (17,2%) o entre les 16:00 i les 18:00 hores (20,5%) en una platja (38,5%) o en un espai aquàtic que no és ni arenal, riu o piscina -espigó, port, canal, costa, safareig o sèquia- (31,1%) i que manca, en tot cas, de vigilància i de servei de socorrisme (95%).

A més, gairebé un de cada quatre morts (29) tenia 75 o més anys, i només cinc (el 4,1%) era menor d’edat.

Amb un total de 31 morts, juny ha passat a ser el mes de 2018 amb més morts per ofegament i a aquest li segueixen març (amb 24), abril (21), gener (20), maig (19) i febrer (7).

Per comunitats autònomes, les Canàries, amb 22 morts (el 18% del total), segueix sent el territori espanyol amb més morts per ofegament en espais aquàtics en els primers sis mesos de l’any.

Li segueixen Andalusia (20 morts), Galícia (17), Catalunya (10), el País Valencià (9), les Illes Balears i el País Basc (8), Astúries (7), Castella i Lleó (5), Aragó (4), Cantàbria (3), Extremadura, Múrcia i Navarra (2) i Castella-la Manxa, Comunitat de Madrid i La Rioja (1).

Durant el mes de juny, les Balears, amb 7 successos mortals; Andalusia i el País Valencià, amb 5 en cada cas; i Catalunya amb 4, van acumular gairebé el 68% de les defuncions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern intervé la residència Bell Entorn per frenar els contagis

Hi ha 83 usuaris positius i 33 professionals contagiats

Les famílies de nins amb necessitats especials creen la Plataforma FARSEB per reclamar professors de suport

140 famílies de Mallorca afectades per retallades de suport educatiu presentaran les seves reclamacions a la Conselleria d'educació

Semipresencialitat, conciliació i protocols sanitaris, reptes del nou curs escolar

La comunitat educativa s'ha d'adaptar a un curs incert on les circumstàncies canvien dia a dia

Veinats de les urbanitzacions de Llucmajor protesten per la pudor que emet una granja

Asseguren que l'Ajuntament ja ha remès el cas a la conselleria de Medi Ambient