ciència i tecnologia

WhatsApp marcarà els missatges reenviats per lluitar contra l’spam

No es podrà desactivar: la funció serà obligatòria i serà idèntica per a tots els usuaris de la plataforma


WhatsApp s’ha convertit en una plataforma on múltiples empreses, persones i organitzacions aprofiten les seves funcionalitats per fer spam i aconseguir que la seva publicitat, els missatges falsos o textos en cadena es viralitzin i arribin a moltíssimes persones de manera no desitjada. Facebook, empresa propietària de la popular aplicació de missatgeria instantània, vol acabar amb aquest problema, per lo qual acaba de llançar en fase beta una nova funció que permetrà identificar si un missatge prové d’altra conversació o si forma part d’una cadena aliena.

Ara mateix la novetat només pot ser utilitzada per alguns usuaris seleccionats pel programa de la beta, però pròximament estarà disponible per a tots els usuaris, primer als de Android i després per a iOS.

I no, no es podrà desactivar: la funció serà obligatòria i serà idèntica per a tots els usuaris de WhatsApp. Quan un usuari, sigui qui sigui, renvii un missatge, farà que el seu destinatari vegi una marca amb el títol de “reexpedit” que només podrà veure aquest receptor. És igual si es una cadena, un anunci o un simple text personal.

D’aquesta forma, Facebook intentarà lluitar contra la difusió d’spam i altres continguts com les polèmiques “fake news” mitjançant sistemes com aquest a WhatsApp. Encara no hi ha una data de sortida oficial per a aquesta nova actualització, però s’espera que estigui operativa en els pròxims dies o setmanes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

resums any 2018


més contingut relacionat

Primeres imatges de la cara oculta de la lluna

Han estat captades per la sonda "Chang-e 4", que va allunar el passat dia 3 i han estat difoses per l'Agència Espacial Xinesa

L’IdISBa rep l’acreditació per l’Institut Carlos III i se situa en “primera divisió de recerca”

El pressupost total de l’Institut per a enguany creixerà un 37% amb l’objectiu d'aplicar al ciutadà tots els avanços que...

L’IDISBA contractarà 18 investigadors nous el 2019

El pressupost total de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Balears creixerà un 37%

Educar per evitar una societat resistent als medicaments

Es calcula que cada any moren a Espanya 3.000 persones per infeccions per bacteris resistents