X

Wooly Sustainable: de tones de llana a productes sostenibles

Actualment, la llana de les ovelles illenques no té sortida comercial i s'ha de tractar com a residu

30/03/2023

Wooly Sustainable: de tones de llana a productes sostenibles

Al  convent de les germanes de la Caritat, a Cas Concos, hi ha l’únic centre per tractar la llana de les Balears. Començaren per aprofitar-la de matalassos vells per fer-ne manualitats, i ara, els arriba dels pagesos que reben formació per tondre-la de manera adequada i evitar impropis.

El projecte”Wooly Sustainable” ha crescut i la llana dels pagesos dona feina a mitja dotzena de persones en un programa d’inserció laboral. Ajuden a netejar-la, assecar-la, cardar-la i processar-la. Aconsegueixen transformar la llana en una trentena de productes artesans distints de decoració, cosmètica, bijuteria i tèxtil.

Cristina Ferrer, la directora del projecte explica que, ara, les prop de 150 tones de llana que es generen a l’any a les illes no tenen sortida. Els ramaders les han d’eliminar i en el millor dels casos, la cobren a 2 cèntims el quilo.

El projecte, nascut en el si de la Fundació Reconatura, rebrà 74.000 mil euros procedents de l’impost de turisme sostenible per mecanitzar part de la feina. L’ambició dels impulsors és generar feina, vendre productes de qualitat i també revalorar la llana i compensar el ramader d’una manera adequada.

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris