política

Xavier Pericay publica les memòries dels quatre anys al capdavant de Ciutadans a Balears

L'ex dirigent critica el rumb del partit a nivell estatal i assegura que va rebre "cornades" a Balears per fer-li perdre les primàries

Xavier+Pericay+publica+les+mem%C3%B2ries+dels+quatre+anys+al+capdavant+de+Ciutadans+a+Balears

“Vamos”. Aquest és el títol de les memòries de l’exlíder de Ciutadans a les Balears, Xavier Pericay, on repassa els 4 anys que ha estat a primera línia de la política. Pericay critica el rumb del partit en àmbit estatal els darrers mesos i l’antic líder, Albert Rivera, i també revela que a l’àmbit balear li varen fer el llit i va rebre, diu, cornades.

Xavier Pericay ha viscut l’enlairament i caiguda del partit que va cofundar fa tres lustres, Ciutadans. Escrit entre Artà i Palma, al seu llibre comenta que s’ha desfogat, però sense revenges. Sense revenja, però jugant fort des del primer capítol, quan explica per què va perdre les primàries.

“Hi ha qui voluntàriament ha participat d’una conspiració interna dins el partit i hi ha qui ha deixat fer perquè ja li anava bé que això passàs, no?”, diu Pericay.

En àmbit estatal, Pericay era membre del Comitè Executiu, si bé hi tenia poca influència. Qui ho decidia tot era la persona a qui alhora admira i critica, per creure’s totpoderós, Albert Rivera. “Les decisions venien molt cuinades, amb poques oportunitats per al debat, molt decidides. Jo crec que ell ha tengut sobretot devora gent que ha dit amén a allò que ell anava dient”, assegura.

Una d’aquestes decisions, va ser el fitxatge de José Ramón Bauzá. “No hi ha ningú que el conegui i que xerri bé d’ell i els que xerren bé d’ell no el coneixen. Per tant, feu-me cas, no em varen fer cas…”.

Critica la pèrdua d’equidistància del partit, proposant coalicions amb el PP, i al juny, vetant les negociacions amb Pedro Sánchez per formar Govern.

“No érem un partit que servís, perquè podent fer això no ho feiem i no ho fèiem voluntàriament. Fins i tot n’Albert Rivera, quan el convocàven a anar a la Moncloa, deia que no. I jo crec que nosaltres vàrem deixar de ser útils”.

Assegura que no tornarà a la política. No té tant clar que, després de la desfeta electoral, els nous rectors del partit hagin après la lliçó.

“O Ciutadans torna a ser un partit útil, creïble i per tant necessari o difícilment tendrà sentit un partit així”, conclou Pericay.


Xavier Pericay abandona tots els seus càrrecs dins el partit

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cort vol incloure el velòdrom des Tirador en el catàleg d’edificis protegits

És el velòdrom més antic de l'Estat espanyol i les cases adjuntes, dissenyades per Gaspar Bennázar, també són d'interès arquitectònic

El Parlament valida el Decret Llei de mesures urgents en matèria d’habitatge

PP, Pi i Vox en contra i Més per Menorca i Ciutadans s'abstenen

El PP de Ciutadella demana a l’equip de govern que quantifiqui el romanent de 2019 per fer front al Covid

Els populars proposen que s'avanci feina per donar una resposta ràpida a la crisi econòmica provocada pel coronavirus