Anàlisi de Primera per Tolo Ramón

‘Xoc d’equips balears’, per Tolo Ramón

Els quatre equips varen mesurar forces entre ells i ens deixaren algunes respostes sobre la seva actuació


El Mallorca tenia obligació de mostrar galons de superioritat. Vicente Moreno disposà un onze per fer fortalesa a Son Moix. Va llençar amplitud amb les posicions de Lago Júnior i Pol Roigé més les incorporacions dels seus laterals. Bonilla tornà a ser determinant i fonamental. Ell va esser l’autor d’una passada magistral que aprofità Lago Júnior. La Penya va contestar amb tres futbolistes per dintre i provocant situacions de superioritat numèrica per banda. Va enrocar el partit i ho va fer amb bastant criteri i eficàcia defensiva. Els canvis de Abdon Prats i Bryan Reyna ajudaren a donar la profunditat necessària per fer pujar els vermells a l’ona de la victòria. Després del gol els mallorquins varen especular per intentar guanyar la tranquil·litat amb el contraatac, però perderen el control i, quasi, la victòria.

La Penya presentà un partit des de la inferioritat posicional, però mai no va renunciar. Metres enrere, possibilitat de contraatac i aposta a l’estratègia va esser el seu pla. El serveis de banda de Gallardo o la pilota aturada de Pepe Bernal foren neutralitzats. Pomar fortificà la línia de rereguarda, però acabà expulsat. Els mallorquins tenen espai per millorar i els eivissencs han de continuar pel camí de la resistència.

L’altre partit havia de decidir la continuïtat guanyadora del Formentera o la recuperació, en forma de victòria, de l’Atlètic Balears. I va sortir el color blanc-i-blau. Armando de la Morena plantejà un partit a guanyador sense especulació però reforçant la zona de mitjos. Uche, juntament amb Fullana, dominaren la zona ampla del terreny de joc. Jerarquia i desplegament que donà el control del partit als visitants durant la primera part. A tot això convé afegir la participació de Xisco. El número set va resoldre moltes situacions d’avantatge, va ser l’autor del primer gol i fabricà el segon.

Tito García Sanjuán afrontà les baixes de Vinicius i Fobi. Col·locà Liñan a la zona de mitjos i va llençar el lleó Garmendia, amb arribades sorprenents, damunt els centrals de l’Atlètic Balears. Però va ser Dailos la gran esperança vermella. Les seves passades, amb l’esquerra, estigueren a punt de canviar la tendència de partit. No va ser així i Gerard Oliva va dictà la sentència.

A l’inici de la competició, de vegades, és necessari analitzar per damunt el resultat. El joc, el bon joc, quasi sempre és la fita que atorga l’èxit final. Per això és important veure i analitzar el to i no només un simple, encara que important, resultat. Els quatre han de continuar creixent des del punt de vista futbolístic i l’angoixa per la pressió, ara mateix, és inútil i quasi ridícula.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘El Mallorca posa de genolls el Madrid’, per Tolo Ramón

L'anàlisi de Tolo Ramon del partit del Mallorca contra el Madrid.

‘Superiors amb victòria’, per Tolo Ramon

L'anàlisi del darrer partit del Mallorca contra l'Espanyol

‘Un error va ser condemna’, per Tolo Ramon

L’anàlisi del darrer partit del Mallorca contra l'Alabès

‘Amb tot en contra’, per Tolo Ramón

L'anàlisi del darrer partit del Mallorca contra el Getafe