economia

Yolanda Díaz, sobre les reformes laborals: “Estaran publicades en el BOE abans d’acabar l’any”

El Govern contempla deu grans reformes que "revolucionaran el mercat de treball"


El Govern contempla deu grans reformes que revolucionaran “el mercat de treball” i que estaran en vigor abans de finals d’aquest any, excepte la Llei d’Ocupació, de la qual ja hi ha un esborrany i que s’espera per a 2022, ha manifestat la ministra de Treball i vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz.

En una entrevista concedida al diari La Vanguardia, la ministra ha assegurat que els agents socials estan implicats en aquestes reformes, que respecten l’acord entre PSOE i Podemos, i que es donaran a conèixer aquesta mateixa setmana. “No ens val tornar al 1997, ni al 2006. Els problemes estructurals del mercat de treball estaven en el 2006, en el 2000, 2001. Per tant, el que farem és una gran revolució en l’ocupació a Espanya”, ha dit Yolanda Díaz.

Les reformes es refereixen a la llei de treball a distància, de transparència salarial o dels ‘riders’, de la negociació col·lectiva i la subcontractació o la formació, i estaran publicades en el BOE abans d’acabar l’any. “Només hem deixat per al 2022 -ha dit- la llei d’Ocupació, el nou marc per a polítiques actives, del qual ja tenim un esborrany”. “A Europa, ningú pot entendre per què en el 2019 vam tenir més de 6 milions de contractes amb una durada inferior a set dies. No és possible teixir un país amb aquestes modalitats de contracte. Cal canviar també el model de dalt a baix”, ha assenyalat la ministra, que ha assegurat que “caldrà justificar la causa per la qual un contracte no té caràcter indefinit”.

La ministra ha destacat que “el país necessita teixir un nou contracte social. No es pot construir ni recuperar un país, tot i els fons europeus,amb un contracte social fraccionat. Hi ha estancament en les classes professionals, en les classes mitjanes, i hi ha enormes dificultats per a desenvolupar projectes de vida amb una certa dignitat”. Una de les claus de la reforma és “compassar l’estabilitat de l’ocupació amb mecanismes de flexibilitat”, ha dit la ministra, que ha anunciat “set grans inversions” que es desplegaran en el mercat de l’ocupació. La quantia no l’a concretat.

Europa ha acollit de manera positiva el pla de recuperació espanyol i es negocia “amb intensitat i duresa, sense cap dubte, però sense grans problemes”, ha destacat la ministra.

Sobre la possibilitat que el Govern permeti, com demana la patronal, els acomiadaments després de la pròrroga dels ERTES causats per la pandèmia, Díaz ha declarat que “seria absurd que un mecanisme que és de flexibilitat interna per al manteniment de la feina, que suposa quantitats ingents de diners públics, permeti acomiadar”.

La ministra es refereix també a la situació de Catalunya i apel·la pel diàleg, “una eina meravellosa per a qualsevol acció en la vida pública”. “Catalunya -ha assegurat- mai degué arribar on ha arribat, mai, mai”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Els sindicats valoren, amb matisos, l’acord subscrit amb el Govern per pujar un 2% el sou dels treballadors públics

No renuncien a cobrar la pujada congelada durant els anys 2020 i 2021. Aquest ha estat el principal escull pel...

L’ONCE dedica un número a l’ensaïmada

El mateix 31 d'octubre es farà una ensaïmada gegant solidària a la platja d'Alcúdia

Les festes il·legals d’aquest estiu a Eivissa s’han fet en habitatge residencial i no vacacional

El Centre Cultural de Jesús acull el VII Congrés d'Habitatge Turístic Vacacional d'Eivissa

Balears pujarà un 2% el salari dels seus 44.000 funcionaris al 2022

La pujada, que afectarà els empleats públics de la sanitat, l'educació i els serveis generals, serà tant per a les retribucions bàsiques com per a les complementàries