X

Zelenski lamenta el retard de l’ingrés d’Ucraïna a l’OTAN

Moldàvia acull aquest dijous la segona cimera de la Comunitat Política Europea que reuneix 45 caps d'Estat

01/06/2023

Zelenski lamenta el retard de l’ingrés d’Ucraïna a l’OTAN

Redacció

Moldàvia acull aquest dijous la segona cimera de la Comunitat Política Europea que reuneix 45 caps d’Estat i de Govern europeus, entre ells, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski. Zelenski ha expressat la decepció del seu país pel retard d’ingrés a l’Aliança Atlàntica i ha dit que de cada dia en tenen manco esperances.

La ministra moldava, Maia Sandu, ha demanat a Europa que inverteixi en els dos països, candidats l’any passat a l’ingrés a la Unió Europea.

Pedro Sánchez també ha assistit a la cimera per donar suport a ambdós països i per reunir-se amb el president ucraïnès. Quant al conflicte amb Rússia, Zelenski ha deixat ben clar que la guerra només acabarà quan guanyin els ucraïnesos o quan Rússia abandoni els territoris ocupats.

Reunió dels ministres d’Exteriors de l’OTAN a Oslo 

A Oslo, se celebra avui una reunió de ministres d’Exteriors de l’OTAN, també centrada en la guerra a Ucraïna. Els ministres han manifestat el seu desig de proporcionar garanties de seguretat al país ara, però també quan s’acabi la guerra. A més, s’ha tractat sobre l’ingrés d’Ucraïna a l’Aliança Atlàntica, una demanda que es va definir ara ja fa catorze anys a Bucarest.

El ministre espanyol, José Manuel Albares, present a la trobada, ha demanat que s’avanci en aquest sentit i s’ha mostrat procliu al seu ingrés.

01/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris