mallorca

La crisi estructural dels rentacars: 90% d’empreses tancades i 1.600 treballadors en ERTO i a l’atur

Donen per perduda la Setmana Santa i, de moment, no tenen ni una reserva


La vacunació és la clau per reactivar el turisme. Una afirmació que ja hem sentit els darrers mesos i que reitera ara el sector del lloguer de vehicles. Avui, el 90 per cent d’aquestes empreses romanen tancades i 1.600 treballadors estan en ERTO o a l’atur des del setembre passat, quan es va donar per acabada la temporada a causa de la crisi per la pandèmia COVID. Donen per perduda la Setmana Santa i, de moment, no tenen ni una reserva.

Miren amb preocupació cap als països emissors, amb l’esperança que ben aviat relaxin les restriccions per viatjar, però alerten que és necessari vendre les Balears com a destí segur i la millor estratègia és immunitzar la població i rebaixar els contagis al mínim.

El president de l’Associació d’empreses de lloguer de cotxes a Balears, Ramon Reus, demana al Govern celeritat amb la campanya de vacunació per poder tornar a la feina com més aviat  millor i recuperar part de les pèrdues del 2020.

El sector critica que no han rebut cap ajuda econòmica per part de les institucions i per això s’han sumat a la plataforma SOS TURISME, que ja compta amb més de 800 inscrits per reclamar mesures d’impuls al sector.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El polígon de Llevant de Palma ja té el seu mapa ‘Tech’

Les principals autoritats públiques mallorquines han signat el protocol d'intencions per dotar al districte palmesà de serveis innovadors d'investigació, educació...

Un Sant Jordi diferent a l’escola Santo Tomàs d’Aquino d’Inca

Els alumnes han triat un llibre, n'han llegit un fragment i s'han disfressat d'un dels personatges

Avui comença la vacunació amb Janssen a les Illes

Tot aquest cap de setmana s'administraran les 3.600 dosis d'aquest preparat. A totes les illes ahir es van posar més de 6.300 dosis d'alguna de les vacunes autoritzades. I ja...

13 comerços emblemàtics a Inca

El Govern ha creat un catàleg per identificar els establiments i comerços més representatius i tradicionals