X

10 milions d’euros, el rescat que demanen els presumptes ciberatacants de l’Ajuntament de Calvià

Així ho ha explicat el batle, Juan Antonio Amengual, en una entrevista a l'Informatiu Matí d'IB3 Ràdio, en què ha afirmat que aquesta quantitat, en cap cas, el Consistori no la pagarà

15/01/2024

Redacció

Els presumptes segrestadors del ciberatac a l’Ajuntament de Calvià, un grup especialitzat a atacar webs de l’administració pública, demanen una quantitat que podria rondar els 10 milions d’euros per alliberar la pàgina web, segons les primeres estimacions de l’Ajuntament. Així ho ha explicat el batle, Juan Antonio Amengual, en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. Una quantitat que, segons el batle, en cap cas el Consistori no pagarà.

L’Ajuntament denunciarà avui mateix davant la Guàrdia Civil l’atac informàtic detectat aquest cap de setmana passat. Els pirates han segrestat les dades dels sistemes del Consistori per extorsionar-lo i exigir-ne un rescat. Aquest cap de setmana, s’ha organitzat un comitè de crisi, i avui dilluns s’informarà els treballadors municipals sobre quines mesures especials s’han de prendre.

IB3 Notícies ha tengut accés al correu electrònic que han enviat els Serveis Generals a tot el personal, en què es donen les primeres instruccions; com és canviar les contrasenyes d’accés als seus perfils. Ara, els esforços se centren en la contenció del ciberatac i també en l’extracció de dades forenses, que serviran per incorporar a la denúncia que es farà avui mateix.

Notícies relacionades >

15/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris