X

El batle de Calvià demana “tranquil·litat i paciència” a la ciutadania després del ciberatac

L'Ajuntament pot fer tràmits administratius analògicament de manera normal, però suspèn 15 dies el venciment dels terminis

15/01/2024

Redacció

“Volem demanar paciència a la ciutadania. Estam treballant per poder tornar a la normalitat. Tot i que hi ha àrees que no funcionen, vull llençar un missatge de tranquil·litat. Els tràmits es poden seguir fent, però de manera analògica”. Són paraules de Juan Antonio Amengual, batle de Calvià, que continua treballant per fer tornar l’Administració a la normalitat després del segrest de la seva xarxa interna. Ara mateix, l’operativa administrativa es fa normalment, però s’ha decidit suspendre el venciment dels terminis administratius 15 dies, fins al 31 de gener.

El consistori calvianer ha formalitzat aquest matí la denúncia davant la Guàrdia Civil contra l’empresa Lockbit, que ha encriptat informació que encara es desconeix de quin tipus. Els hackers demanen 10 milions d’euros de rescat per alliberar-la: “No pagarem cap rescat perquè no volem alimentar les accions d’aquests pirates” ha declarat el batle calvianer. L’empresa que ha fet el ciberatac contra Calvià també ha segrestat dades d’altres administracions com l’Ajuntament de Sevilla o l’Hospital Clínic de Barcelona, que van estar mesos per resoldre totalment el problema.

Notícies relacionades >

15/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris