X

115 malalts de Covid varen ser derivats a la privada durant el 2020

El trasllat va suposar un cost per a les arques públiques de 662.727 euros, és a dir, 5.762 euros per persona

13/02/2021

115 malalts de Covid varen ser derivats a la privada durant el 2020

La Conselleria de Salut va derivar l’any passat a centres sanitaris privats 115 malalts de covid-19 en els moments de major pressió de la pandèmia, la qual cosa va suposar un cost per a les arques públiques de 662.727 euros, és a dir, 5.762 euros per persona.

Entre abril i juny, durant la primera ona de la pandèmia, varen ser derivats a la sanitat privada 59 infectats de coronavirus, dels quals 7 varen estar ingressats en unitats de vigilància intensiva i 52 eren residents de geriàtrics atesos en àrees de cures intermèdies.

Les següents derivacions de pacients amb covid de l’any passat es van concentrar entre octubre i desembre i van anar 56 malalts ingressats a planta, procedents en tots els casos de centres residencials.

El cost diari pactat amb les empreses sanitàries privades per cada malalt amb covid-19 derivat és de 600,33 euros per ingrés a planta d’hospitalització i entre 1.287,50 i 2.087 euros per als atesos en vigilància intensiva. El preu acordat en el cas de les unitats de crítics varia en funció de la durada total de l’estada.

Salut va signar recentment un protocol d’actuació conjunta amb el Grup Juaneda, el Grup Quironsalud, l’Hospital de Llevant i la Policlínica La nostra Senyora del Rosari d’Eivissa. Aquest acord, amb vigència fins al 31 de març pròxim, unifica els mecanismes de coordinació entre el sistema públic i el privat per oferir assistència sanitària conjunta a malalts de covid-19 quan calgui alleujar la pressió als hospitals de l’Ib-Salut.

La novetat del protocol és que organitza l’intercanvi diari d’informació sobre l’ocupació de les unitats d’hospitalització i de crítics dels centres privats per facilitar les derivacions quan sigui necessari reduir la pressió en hospitals públics. Així mateix, s’estableixen els mecanismes per a l’intercanvi dels historials clínics dels pacients amb les garanties preceptives de seguretat i confidencialitat.


La Sanitat pública i privada de les Illes uneixen esforços per lluitar contra la Covid
Treballadors de Juaneda Miramar denuncien manca de recursos per atendre els malalts

13/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT