Boris Johnson ha instat els participants a actuar com abans millor
120 caps d’estat i de govern es veuen les cares a Glasgow per lluitar contra el Canvi Climàtic. En aquesta Conferència de les Nacions Unides COP26, la comunitat internacional revisa les polítiques per frenar les emissions de gasos contaminants d’efecte hivernacle. S’esperen objectius més ambiciosos que els de la trobada de París per evitar una pujada superior a un grau i mig a final d’aquest segle. Així com anam ara, la temperatura pujaria 2,7 graus.
A la ciutat de Glasgow volen encarrilar de nou les negociacions . La retirada de Trump dels acords de París tengué un efecte negatiu en el compromís contra el canvi climàtic d’altres potències. Ara, Biden arriba a la COP 26 disposat a reduir el 50% d’emissions dels Estats Units per a l’any 2030. Però és la Xina el primer contaminador. La gran potència ha anunciat que vol assolir la neutralitat climàtica l’any 2060. A més, la Unió Europea vol retallar les emissions del 40 al 55% per 2030. Més dubtes hi ha sobre Rússia, el Brasil o l’Índia.
L’objectiu és evitar una pujada de temperatura superior a un grau i mig a final de segle. Amb els compromisos que s’estan complint ara, els científics preveuen una pujada de 2,7 graus, que es considera catastròfica. No seria, a més, per tot igual.
A la Mediterrània podrien notar-se 5 graus més.
A Glasgow, a més, es posa sobre la taula el comerç de quotes d’emissions entre països i les ajudes als estat que no han contaminat i necessiten mitigar les conseqüències del canvi climàtic.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu