Ampli dispositiu policial a l’Hospital de Son Espases
Falsa alarma, la Policia Nacional descarta la presència d'un home armat
Es calcula que entre el 5 i el 10% de la població té altes capacitats, però, a Menorca només està identificat entre un 2 i un 4% de l'alumnat
Com detectar els alumnes amb altes capacitats intel·lectuals? Com atendre’ls dins l’aula? O quines mesures han d’adoptar les famílies? Són alguns dels interrogants que intenten resoldre, aquest cap de setmana a Menorca, durant la xerrada “Altes Capacitats”. Una oportunitat per aprendre estratègies i consells per acompanyar el desenvolupament dels 139 joves identificats a l’illa.
Es calcula que entre el 5 i el 10% de la població té altes capacitats, però, a Menorca només està identificat entre un 2 i un 4% de l’alumnat. En total, a l’illa hi ha 139 alumes identificats amb altes capacitats.
Carme Gomila, assessora de Formació de Professorat de Menorca, explica que és difícil detectar-ho: “Tenim tendència a atendre a aquells infants que els costa més i, a vegades, deixam de banda aquells que poden arribar més enfora”. A més, la presidenta de l’Associació Menorquina d’Altes Capacitats assegura que “quan s’aconsegueix detectar-ho, és difícil que els centres educatius posin en marxa les mesures educatives que necessiten els alumnes”.
Donar eines i formar els mestres és indispensable per detectar-los i atendre’ls correctament. Rosabel Rodríguez, psicòloga experta en altes capacitats, explica que la manera de connectar les idees, la rapidesa per aprendre o la creativitat són alguns senyals per identificar aquests alumnes. Rodríguez oferirà una xerrada oberta a les famílies i públic en general aquest pròxim dissabte dia 16 de març, a Maó.
Falsa alarma, la Policia Nacional descarta la presència d'un home armat
El 'hòlding' empresarial del tenista multiplica gairebé per cinc els guanys el 2023
L'accident mortal ha ocorregut en una via no permesa per a vianants; la víctima encara no ha estat identificada