X

15 comunitats autònomes han registrat nous brots per coronavirus

Lleida i la Mariña, a Lugo, tornen al confinament

06/07/2020

15 comunitats autònomes han registrat nous brots per coronavirus

Va ser la primera comunitat a sortir de l’estat d’alarma, però ara és la segona que torna a tancar part del seu territori per un nou brot de coronavirus. La Xunta de Galícia ha decretat el tancament de la comarca de la Mariña, a la província de Lugo, fins a almenys el pròxim divendres, per acumular 106 casos positius, després de detectar-s’hi un brot el passat 23 de juny. Els habitants d’aquesta zona hauran d’ajustar-se una altra vegada a una reducció de la cabuda als bars del 50%. Tampoc no es podrà consumir a la barra i l’ús de la mascareta serà obligatori al carrer i s’estendrà fins i tot a les platges i piscines quan no s’estigui dins l’aigua.

La primera comunitat que va haver de tornar al confinament va ser Catalunya, on la Generalitat ja ha confirmat 7 focus actius a Lleida i un centenar de persones contagiades. Els casos s’han detectat a tres empreses del sector de la fruita, una d’agroalimentària, també a un bloc de pisos i a dues residències, a una de les quals el brot ja es considera controlat. Ara hi ha més de 200.000 persones confinades, una decisió que han pres les comunitats en funció de les dades de contagis.

Almenys 15 comunitats autònomes han registrat nou brots per coronavirus. Amb 13 brots actius, Andalusia és la regió amb més casos fins avui. A Badajoz, Extremadura, s’han detectat 7 casos positius a una mateixa família i als arxipèlags tornen a registrar-se casos actius: a Fuerteventura hi ha ara 37 positius i a les Balears, aquest dimarts la Conselleria va confirmar un brot amb 5 afectats a Palma. Fins ara sumen 70 focus per COVID-19 a Espanya, dels quals 45 continuen actius. Només La Rioja, Astúries, Ceuta i Melilla no en registren cap als seus territoris. Els governs regionals insisteixen en el control d’aquests focus per evitar que s’estenguin més i no haver d’incrementar el confinament

06/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT