societat

150 nous ‘rastrejadors’ de possibles casos de COVID-19

L'objectiu és realitzar un diagnòstic precoç de contagiats i fer un seguiment del seu aïllament

150+nous+%26%238216%3Brastrejadors%27+de+possibles+casos+de+COVID-19

Des d’ahir es formen 150 professionals sanitaris d’atenció primària per reforçar el grup d’estudi de contactes estrets dels pacients positius de coronavirus. L’objectiu és que cada centre de salut pugui rastrejar els contactes dels nous casos i poder realitzar un diagnòstic precoç de possibles contagiats. En realitzaran un seguiment telefònic diari i en controlaran l’aïllament.

Ara mateix són 45 professionals, els que treballen rastrejant els contactes dels nous diagnosticats. L’equip està centralitzat a la Unitat bàsica del Molinar i hi realitzen unes 700 telefonades diàries. I és que el nombre de contactes estrets pot créixer exponencialment, en cas que aquesta persona hagi anat a fer feina, o hagi tengut trobades socials

El protocol marca que la persona ha de complir un aïllament total de 14 dies. Se’ls fa un seguiment diari telefònic per comprovar si inicia símptomes de coronavirus i, en aquest cas, realitzar-li la prova PCR.

Els nous professionals que s’estan formant són 100 infermeres i 45 tècnics auxiliars que treballaran des dels seus centres de salut, fent un seguiment de contactes als nous diagnosticats de cada centre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El GOB Menorca adverteix que quan bufa vent del nord l’aire de Maó empitjora pel fumeral de la central tèrmica

L'entitat reclama que quan es produeixi aquest fenomen es triïn formes de producció d'electricitat manco contaminants

Sanitat planteja mantenir limitada la mobilitat entre comunitats per Pasqua

Les Balears ja han endurit els controls a ports i aeroports i abaixa el llindar d'incidència acumulada per limitar l'entrada de viatgers de comunitats amb alts casos

Poca afluència de gent als bars en el primer dia de reobertura de les terrasses a Mallorca

Els negocins de restauració romanien tancats des del passat 13 de gener