societat

2.000 professionals d’infermeria de Balears es formaran per a atendre dones víctimes de violència de gènere

El sindicat SATSE engegarà un curs per donar eines als professionals sanitaris que són a primera línia sobre com detectar una dona maltractada i donar-li suport

2.000+professionals+d%27infermeria+de+Balears+es+formaran+per+a+atendre+dones+v%C3%ADctimes+de+viol%C3%A8ncia+de+g%C3%A8nere

El sindicat d’infermeria SATSE posa en marxa un curs gratuït sobre el paper que juguen els professionals sanitaris com a enllaç en l’atenció i cures a dones víctimes de violència de gènere.

Segons apunta Elisa Bosch, professora del departament d’infermeria i fisioteràpia de la UIB, es tracta d’anar a cercar les arrels d’aquest problema per veure com i per què s’ha desenvolupat.

Tot partint de la premisa de que la prevenció, detecció i actuació primerenca en els casos de violència de gènere és esencial, i el personal d’infermeria hi juga un paper vital.

El curs durarà tres mesos, i permetrà a aquests professionals sanitaris de les Balears informar les víctimes de les eines que tenen al seu abast, com per exemple la denúncia. La por, afirma Elisa Bosch, juga en contra de les dones maltractades. “Moltes vegades hi ha una denúncia i després es lleva, hi ha por de represàlies, i això en complica el procés”.

A banda de treballar en la detecció precoç i en l’ajuda a la víctima, els estudis confirmen que, per eliminar l’estigmatització del paper de l’home i de la dona, la igualtat de gènere i les llibertats s’han de començar a treballar en l’escolarització primària.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període, s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa

Doctor José Reyes: “El càncer de pell és un dels més freqüents a Balears”

El vicepresident de l'Associació Espanyola contra el Càncer ha explicat que a les illes es detecten 125 casos de melanoma...

Es compleixen 4 mesos del darrer contagi a una residència de gent gran de les Balears

La gent gran va ser el grup prioritari de la campanya de vacunació