Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
2.255 ancians i treballadors de geriàtrics han completat el procés i ja han rebut la segona dosi
Fes clic a la imatge i mira la roda de premsa completa on Patricia Gómez parla de la campanya de vacunació de Balears./EFE/ Sebastião Moreira
52La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha reconegut, en una roda de premsa aquest dissabte a Eivissa, que encara no s’ha arribat al pic màxim de la tercera ona a les Pitiüses i ha exigit una estratègia de vacunació diferent per a Balears.
Segons ha recordat Gómez, el primer cas detectat a les Illes va ser el 7 de febrer de l’any 2020, la qual cosa suposa “molt temps” lluitant contra la pandèmia. Ara, ha considerat que la vacuna és una “gran esperança” i ha manifestat que les restriccions són “imprescindibles” per frenar contagis.
La consellera ha reconegut aquest dissabte que existeixen “moltes incerteses” i no ha descartat que la vacuna d’Oxford, sobre la qual hi ha “moltes esperances”, estigui indicada per a determinats grups poblacionals. Així, es podria flexibilitzar el pla previst depenent de la mena de vacuna rebuda. Com que és més fàcil la seva fabricació, des de març es podrien rebre més dosis.
Gómez també ha lamentat que aquesta setmana Balears hagi rebut menys dosis de les esperades i ha explicat que Espanya és el cinquè país europeu en vacunació ràpida, de manera que, ha emfatitzat, se segueix un bon ritme, però amb una quantitat de vacunes “molt limitada”.
Per a la consellera, existeixen els dispositius necessaris per fer front a una vacunació massiva a Balears, però és necessari que arribin les vacunes.
“No es vacuna perquè no arriben les vacunes. La producció és limitada”, ha dit. Des del Govern han exigit al Ministeri de Sanitat que, quan hi hagi dosis suficients, es tingui en compte el que han “sofert” les comunitats en l’àmbit econòmic i que Balears “necessita una vacunació molt ràpida, si és possible abans de l’estiu”.
22.347 PERSONES VACUNES A LES ILLES:
La Conselleria de Salut ha administrat 22.347 vacunes de covid-19 (s’han administrat el 96,3% de les vacunes rebudes), i 2.255 persones majors i treballadors de geriàtrics han completat el procés i ja han rebut la segona dosi.
Segons les dades facilitades pel departament que dirigeix Patricia Gómez, fins a aquest divendres s’havien administrat 17.862 dosis a Mallorca, 2.276 a Menorca i 2.209 a Eivissa i Formentera.
Una vegada completada la vacunació de 2.255 residents i treballadors de centres d’ancians, queda per rebre la segona dosi 6.194 persones d’aquest col·lectiu prioritari. Les altres 11.643 dosis que ja han estat inoculades les han rebut treballadors sanitaris.
S’ha completat l’administració de la primera dosi amb els sanitaris de primera línia dels serveis públics, mentre que dels privats l’han rebut 1.262 i falten 115 inclosos en les llistes que no han pogut ser localitzats, ha indicat la conselleria de Salut.
Fins que arribi la segona remesa setmanal remesa pel Ministeri, que va enviar l’última la nit del passat dilluns, la Conselleria disposa de 843 dosis.
Indicis d’un increment de la soca britànica a Balears
Els majors de 80 anys són el següent grup a vacunar- se contra la COVID-19
“No renunciem a pensar que podem tenir molts de vacunats en arribar l’estiu”
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Es tracta del projecte que coordinarà Inca Mallorca Solidària i que està previst que al llarg d'un any es facin les feines fetes per voluntaris
Redueix a 80 i 130 els cavallers de la colcada i no permetrà inscriure pagesos menors de 14 anys
Els treballadors de l'empresa funerària municipal de Palma han tengut un bon ensurt quan han vist que el cos de la dona es movia