societat

Es dispara la incidència acumulada a Eivissa: més de 2.000 casos a 14 dies

En les darreres 24 hores. s'han registrat 290 nous casos de Covid-19


La incidència acumulada a Eivissa es dispara. En concret, s’ha passat dels 70 casos per 100 mil habitants a 7 dies, als 1.000 casos. I a 14 dies, la incidència acumulada se situa en els 2.000 casos per 100 mil habitants. En les darreres 24 hores, s’han registrat 290 nous casos de Covid-19. “Quan se cerca molt, es troba molt”, ha dit la consellera de Salut, Patricia Gómez, en relació amb els cribratges que s’han fet a l’illa d’Eivissa, que han aconseguit aïllar 400 persones positives i a tots els seus contactes.

Tot i això, la consellera de Salut ha assegurat que les Pitiüses encara no han arribat al pic de la tercera onada i per això ha demanat responsabilitat a la ciutadania. Aquest dissabte, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, la consellera de Salut, Patricia Gómez, i la portaveu del Govern, Pilar Costa, han informat sobre la situació epidemiològica de l’illa, després del fort increment de contagis registrat en els darrers dies. I és que en aquests moments, Eivissa encapçala el nombre de casos de Covid de tota la comunitat.

Avui comencen els cribratges massius a Sant Antoni, després dels que ja s’han realitzat a Vila. Aquests cribratges estan detectant un alt grau de persones contagiades i es faran a tots els municipis de l’illa. Dia 28 de gener, es farà a Santa Eulària, on també podran acudir els veïns de Sant Joan, i a partir del 4 de febrer, es farà el cribratge a Sant Josep.

“Patim una situació molt complex, molt greu”, ha explicat Vicent Marí, que ha informat també de l’alta pressió hospitalària que registra Can Misses. El president del Consell també ha volgut agrair la feina de tot el personal sanitari que està fent molts esforços per assistir tots els pacients de Covid-19.  D’altra banda, Vicent Marí ha recordat que Eivissa té una economia depenent del turisme i ha dit que ara tots els esforços estan posats a controlar la pandèmia amb la vacuna, per tenir així uns nivells de contagis prou baixos per poder iniciar la temporada turística.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES:
Actualment hi ha contagis i brots a cinc residències de majors i de persones amb discapacitat d’Eivissa. En total, són 11 residents i 21 professionals de l’àmbit sociosanitari que han donat positiu i ha recordat que ja s’ha posat la primera dosi de la vacuna a tots els centres.És el cas de la residència de Cas Serres, on es va començar a vacunar el 8 de gener, i ara hi ha 4 residents i 9 treballadors contagiats. Al centre de majors Can Blai, es van aplicar les vacunes el passat 5 de gener, i hi ha un brot d’1 usuari i 4 treballadors positius.També a la residència de Can Raspalls hi ha 4 usuaris i 5 professionals positius, i a sa Residència, intervinguda pel Govern balear, hi ha 5 usuaris i 1 treballador contagiat, centre on es va començar a vacunar l’11 de gener.Finalment, a Can Putxet, la residència de l’associació per a persones amb discapacitat Amadiba, també hi ha un nou brot de 5 residents positius. En aquest centre s’ha vacunat el 15 de gener.Gómez ha reconegut que la situació de les residències és “una mica complexa”, però ha dit que la “gran esperança” és l’aplicació de la segona dosi i la immunitat dels qui la rebin una setmana després. En aquesta línia, ha destacat que la previsió és que la situació millori “el mes que ve de manera notable”.

LA SITUACIÓ A CAN MISSES:

El pla de contingència s’ha activat a l’hospital de Can Misses. 230 professionals sanitaris estan aïllats, dels quals 125 són positius. Això implica una manca de personal sanitari, i és per això que s’ha desmanat que professional sanitari de les altres illes es desplacin a Eivissa per donar el seu suport.  A més, l’hospital de Can Misses ha ampliat de 145 a 179, els llits per atendre els pacients Covid. Quant als llits de l’UCI per a pacients en estat crític, es poden ampliar fins a 44 llits més.
TANCAMENT PERIMETRAL I AJUDES:

La portaveu del Govern, Pilar Costa, també ha informat del decret que estableix el tancament perimetral de l’illa d’Eivissa a partir d’aquest dissabte i el pas de Formentera a Nivell 4. Així es restringeixen les entrades i sortides a les dues illes, excepte per a causes justificades (motius laborals, ser resident, estudiants, cura de persones majors o infants, etc). Costa ha destacat la unitat d’acció de totes les institucions implicades. “Hem de veure el futur amb esperança”, ha dit la portaveu, qui ha apel·lat a la responsabilitat i a la solidaritat de tota la ciutadania.

La portaveu del Govern, Pilar Costa, també ha informat que dilluns, en Consell de Govern, s’aprovarà una línia d’ajudes de 30 milions d’euros, dels quals 8 milions d’euros es destinaran a l’illa d’Eivissa (provinents, la meitat del Govern i l’altra meitat, del Consell d’Eivissa).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Operatiu especial, amb tres drons inclosos, per fer complir les normes COVID-19 aquest cap de setmana

Es reforça la vigilància, especialment a les terrasses, però també a les platges {rela} La policia nacional ha obert 177...

MÉS per Mallorca demana mobilitzacions feministes a través de les xarxes socials

Amb aquestes inciatives la formació trasllada que es busca guanyar sororitat i sensibilitzar la societat

La policia nacional ha obert 177 actes per incompliment de les restriccions a tot l’arxipèlag

Aquest primer cap de setmana s'intensifiquen els controls dels agents. També s'ha activat un dispositiu especial a les platges. {rela}...

Accident amb fugida a Palma

Una jove va resultar ferida lleu