X

Gairebé 500 migrants arriben a les Illes des de dia 25 de desembre

És la major arribada de migrants en unes festes de Nadal des que hi ha registres

28/12/2023

Gairebé 500 migrants arriben a les Illes des de dia 25 de desembre

Imatge d'arxiu.

Aquest divendres s’ha procedit al rescat d’un total de 15 persones d’origen magrebí, en aparent bon estat de salut. La intercepció ha ocorregut a terra, a Formentera. Més tart també s’ha interceptat dues embarcacións irregulars més a l’illa de Cabrera. Una a Es Burí situat al sud de l’illa amb 15 migrants i un altre dins les aigues situades al sud d’aquesta illa amb 24 persones a dins . Tots ells d’origen magrebí però uns han aconseguit arribar a terra mentre que els altres han estat interceptats dins el mar. Només aquest divendres ja duim un total de 54 persones arribades amb embaracacions irregulars.

Aquest dijous capvespre arribava una nova embarcació. Devers les 20.10 hores s’nterceptava un total de quinze persones d’origen magrebí, en aparent bon estat de salut. Es produïa a la zona del Caló de Sant Agustí, a Formentera.

Abans a les 10.50 hores, es procedia al rescat d’un total de vint-i-un persones d’origen magrebí, en aparent bon estat de salut. Fou en la zona d’ Estufador, al sud del Far de la Mola, també a Formentera. 

L’embarcació es sumava a les 3 que s’interceptaren la dematinada del dijous a les Illes. Amb un total de 51 migrants a bord. La primera, amb 20 migrants, fou localitzada al sud-oest de Cabrera. La segona traslladava 14 persones, localitzades a la platja de Magaluf. I la tercera duia 17 migrants, localitzats a la carretera de Formentera.

La del passat dimecres va ser una jornada frenètica amb l’arribada de 10 embarcacions amb 141 persones a bord. Per illes, una de les barques, amb 13 migrants a bord, va arribar a Eivissa; dues, amb 49 persones, a Formentera; i 7 barques més varen arribar a Mallorca, on es varen interceptar un total de 79 migrants que varen ser traslladats al Centre d’Atenció Temporal per a Estrangers de Son Tous, que amb una capacitat per a entre 150 i 200 persones, es va omplir. I és que des del passat dilluns, dia de Nadal, han arribat a l’arxipèlag 453 migrants irregulars a bord de més de 20 embarcacions. Una xifra que podria créixer, ja que algunes de les barques han tocat terra, i les forces i cossos de seguretat de l’estat, n’han anat localitzant els tripulants a poc a poc. Amb les dades actuals, des que va començar l’any, s’han interceptat prop de 2.100 migrants intentant arribar de manera irregular a les Illes, en un total de 133 embarcacions. Recordem que el rècord d’arribades es va batre l’any passat, amb més de 2.600 persones; i l’any anterior, el 2021, varen superar les 2.400.

 

28/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT