X

23 centres educatius de les Balears participen en el concurs RetoTech de la Fundación Endesa

Els alumnes de l'Institut d'Inca han rebut aquest dijous un kit de components electrònics per executar els seus dissenys

18/01/2024

Nofre Pasqual

Vint-i-tres centres de primària i secundària de les Balears participen en el RetoTech. És un concurs organitzat per la Fundación Endesa en l’àmbit de tot l’Estat i té per objectiu fomentar l’interès dels estudiants per la tecnologia.

Un dels equips de l’Institut d’Inca que prenen part en el concurs, format per na Lisa, n’Emma i en Xavi, han dissenyat una paperera intel·ligent per millorar la recollida selectiva de residus. Per a fer-la servir, els usuaris hauran de pitjar un botó amb el qual s’obrirà la porta del tipus de residu que volen llençar. El projecte que han dissenyat l’equip format per en David, n’Alex i en Javi és un robot per a la neteja de les aules. La dificultat del projecte, per a ells, és que el programari que creïn permeti a la màquina executar bé la seva funció.

De l’Institut d’Inca, prenen part del concurs Retotech 5 equips, i dediquen al projecte una de les tres hores setmanals de la classe de tecnologia. Per facilitar-los la feina, la Fundación Endesa els ha lliurat una capsa de components electrònics que podran emprar per muntar els seus prototips.

Els guanyadors de la fase autonòmica del concurs RetoTech participaran en la fase estatal, en la qual haurà presència de centres de Madrid, Catalunya, Andalusia, Extremadura i les Illes Canàries.

18/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris