ARCA s’oposa a l’esbucament previst a la nova plaça de Lloseta
Veïnats ja han recollit firmes en contra del plantejament que proposa l'Ajuntament, que afirma que el projecte és molt embrionari i no es descarta renunciar-hi
Estudiaran les platges, els corrents marins i ajudaran a saber més de les rissagues
Professors de 26 centres de secundària de les illes han participat en un taller de formació al Centre Oceanogràfic de les Balears per aprendre a muntar, instal·lar i emprar mareògrafs i baròmetres.
És la primera passa del projecte de ciència ciutadana per implicar els alumnes de darrers cursos d’ESO i de Batxillerat en l’estudi del canvi climàtic. Els estudiants també aprendran com estan muntats i com funcionen els aparells. Després, els faran servir per prendre mides de l’arena a les platges i aplegar dades de la variació del nivell de la mar i les corrents marines.
A més, els estudiants també ajudaran a recollir informació de les rissagues i com se senten per totes les illes.
Finalment les dades les processaran els científics de la Universitat de les Illes i del COB.
Biel Jordà, director de la iniciativa SECOSTA que forma part del projecte de recerca europeu SOCLIMPACT, destaca que d’aquesta manera podran obtenir una gran quantitat de dades per processar i alhora d’implicar joves estudiants en la Ciència.
Veïnats ja han recollit firmes en contra del plantejament que proposa l'Ajuntament, que afirma que el projecte és molt embrionari i no es descarta renunciar-hi
Va obrir fa més de 4 dècades, amb el seu tancament denuncien que Formentera perd la seva essència
Més d'una vintena de propostes noves s'estrenaran per omplir una graella variada que pretén arribar a noves audiències