X

300 persones han visitat sis bucs de l’Armada atracats a Porto Pi

Fan escala a Palma abans de partir cap a Alacant per participar en exercicis d'ensinistrament contra mines aquàtiques

07/05/2023

300 persones han visitat sis bucs de l’Armada atracats a Porto Pi

Miquela Valls

6 vaixells de guerra de l’Armada Espanyola, un d’aquests sota el mandat de l’OTAN, han estat el gran atractiu pels ciutadans que s’han acostat per conèixer com són per dedins. En grups de 15 persones, els visitants han pogut veure l’interior d’aquestes naus que, normalment, estan en missions internacionals.

De fet, són a Palma fent escala abans de partir cap a aigües d’Alacant per participar en els exercicis “ESP MINEX 23”, d’ensinistrament contra mines aquàtiques, que organitza i lidera cada any l’exèrcit espanyol. En total, hi participen 15 bucs amb més de 600 efectius de 7 països diferents. El buc Furor, que escorta la resta de naus, ha estat el que més ha sorprès els visitants. A proa, aquest canó dispara 80 salves en un minut i cada un dels projectils pesa 30 quilos.

Entre les missions que la Força de Mesures Contramines té encomanades, destaquen les de la detecció, localització, identificació i neutralització d’artefactes explosius per preservar, amb això, la llibertat de navegació del trànsit marítim.

Amb tot, les activitats principals dels caçamines són la participació activa en el grup Permanent de Mesures Contramines de l’OTAN, així com la vigilància i comprovació dels fons d’accés als ports nacionals.

 

07/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris