mallorca

35 anys de teatre a l’escola a Manacor: “Molts nins canviaren el futbol pel teatre”

D’ençà del 1987, més de 14.000 alumnes han passat per la Mostra de Teatre Escola de Manacor, llavor del fenomen teatral al Llevant


A Manacor hi ha un teatre, un auditori, una fira de teatre, companyies professionals i amateurs, i sobretot molts d’aficionats a les arts escèniques. A tot el fenomen teatral de la capital del Llevant hi ha contribuït la Mostra de Teatre Escolar, que enguany fa 35 anys.

D’ençà de fa pocs anys, Francesca Pocoví ja no n’és monitora, de la mostra, però ho va ser durant molts d’anys. “Voliem fer qualque cosa de teatre, i en parlàrem amb el grup dels Capsigranys. Començàrem a anar per les escoles i ens hi tiràrem de cap. De tot d’una, havíem d’insistir als pares perquè ens enviessin els al·lots. Al principi, i a diferència dels pares que duien els nins al futbol, n’hi havia molts que no entenien que haguessin de pagar uns doblers. Els dèiem que havíem de fer una escenografia, un vestuari…”, recorda Pocoví, una de les impulsores de la mostra.

 

“Quan feia primer d’ESO ho vaig provar, vaig fer amics nous, i he seguit fins ara, que, del teatre, n’he fet la meva manera de viure. Em vaig enamorar de l’escenari, de l’ambient, dels assajos I dels companys…”, comenta Francesc Quetglas, qui després de participar-hi com a alumne, ara n’és monitor, de la mostra. “A mi ara, al món teatral tothom em coneix amb el malnom de Moli. De fet és el meu nom artístic. I això té una explicació: un dels primers personatges que vaig interpretar nomia Molinet, I ja vaig quedar batiat com Moli”.

Tià Roca és un dels altres monitors que també va començar sent alumne. “Jo som molt tímid, però el teatre m’ha ajudat moltíssim…”, diu Roca. Pels al·lots que comencen a fer teatre, la mostra és un gran incentiu. “Ells no són conscients que el temps passa molt aviat. No se’n temen I ja som al dia de l’estrena. Quan falta una setmana, comencen a dir ‘ai, ai… que ja hi som!’”, diu Tià.

“Hi ha molta de gent que han estat alumnes meus que ara s’hi dediquen de manera professional, al teatre. Jo n’estic molt orgullosa. No tenc gens de modèstia per dir-ho. Jo crec que vaig ensenyar a estimar el teatre. Però una cosa molt important que ha fet la Mostra és ensenyar a veure teatre”, explica Francesca Pocoví.

D’ençà del 1987, més de 14.000 alumnes han passat per la Mostra de Teatre Escola de Manacor. Enguany, les representacions ja han començat, I s’allargaran fins a final de curs. Com tot el que succeeix ara, també estan condicionades per les restriccions sanitàries.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Es confirmen els quatre nous casos de la variant òmicron a Balears

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha descartat que hi hagi transmissió comunitària d'aquesta variant a Balears. A més, es...

L’Ajuntament de Pollença encarrega un estudi a l’IMEDEA per millorar la qualitat de l’aigua de la badia

La qualitat de les aigües del Port de Pollença s'ha deteriorat en els darrers anys a causa de l'elevada pressió humana....

Continuen les investigacions sobre l’accident de trànsit en què moriren tres joves a Artà

L'accident es va produït a un tram amb revolt, i sembla ser que l'accès de velocitat va provocar que els...

Artà i Capdepera decreten dies de dol en record als tres joves morts en un accident de trànsit

Els tres joves, dos residents a cala Rajada i Capdepera, i un a Artà eren molt coneguts, i a través...