societat

La Guàrdia Civil localitza una cinquena pastera i ja són 51 les persones detingudes a les Illes

L'arribada d'embarcacions no ha vengut de nou als efectius de seguretat. Les condicions climatològiques eren òptimes, i l'agència europea de la guàrdia de fronteres i costes ja havia advertit d'aquesta possibilitat

La+Gu%C3%A0rdia+Civil+localitza+una+cinquena+pastera+i+ja+s%C3%B3n+51+les+persones+detingudes+a+les+Illes

Embarcació localitada a Ses Salines. Imatges: GUILLEM ROSSELLÓ


Aquest diumenge du camí de batre rècord. En les darreres hores hi han arribat cinc embarcacions amb més de 50 migrants a les illes. Les forces de seguretat ja n’estaven alertades. Les condicions meteorològiques eren excel·lents i efectivament els pronòstics s’han complit, i amb escreix. L’operatiu de recerca continua en marxa i no es descarta que les xifres augmentin en les pròximes hores.

És el moment en què una de les embarcacions ha estat remolcada per la Guàrdia Civil a primera hora del matí. Són imatges captades des de Cala Galiota. L’han amarrat al Port de la Colònia de Sant Jordi. A bord hi havia 14 migrants algerians. Hores abans, a les 3 de la matinada, es localitzava la primera barca d’avui, a Cala Màrmol, també amb 14 ocupants, 12 homes i dues dones.

Tots els ocupants han estat atesos a les instal·lacions del Port. Allà s’han seguit els protocols. Els agents els han identificat i els han entregat mascaretes i guants. Amb les seves pertinences, les motxilles que duen i qualque bossa amb mantes de Creu Roja els han introduït en diferents vehicles de la Guàrdia Civil i els han traslladat a la comissaria de la Policia Nacional de Manacor.

També a la costa de Mallorca, una tercera embarcació ha aparegut a les 9 del matí a Cala Bertran, devora Cala Pi. La nau ha aparegut buida, però els agents hi han arrestat dos migrants. En fan recerca per terra, mar i aire, sospiten que a bord n’hi hauria més.

Finalment, han localitzat una quarta barca a Cabrera, a la zona del far de n’Ensiola. N’han detingut els 14 ocupants i els traslladen al Dic de l’Oest.

A Eivissa, al moll vell, també s’ha localitzat una pastera a les 4h30 de la matinada, amb set migrants a bord.

L’arribada d’embarcacions no ha vengut de nou als efectius de seguretat. Les condicions climatològiques eren òptimes, i Frontex, l’agència europea de la guàrdia de fronteres i costes ja havia advertit d’aquesta possibilitat. Especialment ahir, amb boira a primera hora, quan arribaren a la costa mallorquina una barca amb 13 migrants.

En total, per tant, en aquest diumenge, s’han localitzat cinc barques, que se sumarien a les 20 que s’han registrat a Balears al llarg d’aquest any 2020. Ahir dissabte, la Guàrdia Civil també va detenir 27 persones que varen arribar a Formentera i a Mallorca. 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La fiscalia pren declaració per les irregularitats en la gestió de l’escorxador de Ciutadella

La investigació s'ha iniciat a petició del grup popular, a l'oposició municipal

L’últim balanç del coronavirus a les Balears: 222 casos més (3.380 en total), 2 morts i 31 curats

Les dues persones persones que han mort eren usuaris de residències de persones majors de les Illes. Fins ara han...

Un error administratiu va provocar la contractació irregular d’un peó de la brigada de Sant Lluís

L'oposició acusava l'equip de govern d'amiguisme, però l'error va ser el de recórrer a una borsa de treball no vigent

Els autors de l’incendi de les tres barques de Fornells eren menors d’edat

L'empresa, que ha perdut un 25 per cent de la flota, espera que els pares es facin càrrec dels danys