societat

445 farmàcies de les Illes s’afegeixen a la campanya ‘Zero en alcohol’

Es un programa a nivell estatal promogut la Fundació Alcohol i Societat

445+farm%C3%A0cies+de+les+Illes+s%27afegeixen+a+la+campanya+%26%238216%3BZero+en+alcohol%27

Si ets menor, el millor és trèure zero en alcohol“. És el lema de la nova campanya nacional de conscienciació dels farmacèutics sobre el consum d’alcohol entre els menors. Avui comença a 445 farmàcies de les Balears.

Està promoguda per la Fundació Alcohol i Societat i el Col·legi Oficial de Farmacèutics espanyol. Segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat, l’edat mitjana d’inici al consum d’alcohol a Espanya és de 14 anys.

Per això, la fundació veu necessari que les farmàcies siguin un punt d’informació de proximitat per als menors i les famílies. Aquí a les Illes cada dia passen per les farmàcies unes 45.000 persones. També insisteixen en la importància que els pares parlin del tema amb els seus fills.

“Tenim eines que ho puguin facilitar, però els pares tenen aquella funció innegable que és fonamental i han de parlar d’alcohol amb els seus fills”, ha dit Bosco Torremocha, director de la Fundació Alcohol i Societat, que ha fet incís en la importància del consum zero en els menors.

Silvia Jato, Doctora de Relacions Institucionals de la Fundació Alcohol i Societat, també ha explicat que el problema és la “socialització de l’alcohol” i la por al rebuig dels adolescents que beuen per sentir-se integrats en els seus grups d’amics.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’estatègia de vacunació a les Balears podria variar

Salut demana al ministeri un canvi de criteri per al repartiment de les dosis

5 detinguts i dos punts de venda de droga desarticulats

El passat dia 15, dos dels detinguts van accedir, amb una destral i una pistola simulada, en un domicili que era un punt de venda de droga

Continua l’avís groc per mala mar al Sud de Mallorca

La borrasca Hortense donarà pas a un nou front associat a Ignacio

119 pacients de COVID a planta i 16 a la UCI de Can Misses

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera té 230 professionals en quarantena, dels quals 125 han donat positiu