societat

47 àrees recreatives de l’IBANAT, tancades per evitar aglomeracions i contagis

La Conselleria ha sol·licitat aquest tancament després de constatar que l' Ibanat "no té capacitat de control de l'aforament ni de compliment de les mesures de seguretat per fer front a la Covid-19, especialment les referents a la distància entre els usuaris i a l'ús de màscara"

Una de les àrees recreatives que l'IBANAT ha tancat per evitar més contagis de Covid-19./ CAIB


El Govern ha decretat el tancament de les 47 àrees recreatives gestionades per l’Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) per evitar riscos sanitaris associats a la massificació. Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en una nota de premsa, la decisió s’ha pres amb l’aval del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana i diversos alcaldes de la zona. El Butlletí Oficial de la Comunitat (BOIB) va publicar aquest dijous la resolució, que entra en vigor a partir d’aquest divendres.

Més concretament, s’estableix que, davant el risc de massificació, queden tancades les àrees recreatives i es prohibeix l’ús recreatiu del foc i l’ús de les infraestructures fins que la condició sanitària ho permeti.

La Conselleria va sol·licitar aquest tancament després de constatar que l’ Ibanat “no té capacitat de control de l’aforament ni de compliment de les mesures de seguretat per fer front a la Covid-19, especialment les referents a la distància entre els usuaris i a l’ús de màscara”.

Es tracta d’espais recreatius d’accés lliure situats en el medi natural, on els usuaris troben fogons, taules i altres infraestructures com a banys químics i parcs infantils. En aquestes àrees recreatives l’accés és lliure, sense barreres d’accés i sense la possibilitat que els treballadors de Ibanat puguin controlar l’aforament d’aquests espais ni fer tasques de desinfecció en les infraestructures entre usos.

Els usuaris de les àrees recreatives comparteixen les mateixes infraestructures, per la qual cosa cuinen i mengen en els mateixos fogons i taules, sense possibilitat de complir les mesures de seguretat establertes contra la COVID-19, especialment la necessitat de mantenir una distància de seguretat.

Cal tenir en compte que alguna d’aquestes àrees recreatives té capacitat d’acollir fins a un miler de persones.

Fins ara, es permetia l’accés a les àrees recreatives encara que no es permetia l’ús recreatiu del foc per motiu de la temporada d’alt risc d’incendis forestals, que va finalitzar dia 15 d’octubre. Així mateix, s’havien precintat els llocs comuns com a mesura dissuasiva. Tot i això, els últims dies ja s’han registrat alguns episodis de massificació en aquests espais.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Arriba a les Illes la campanya contra l’odi a les xarxes #SomosMás

Tenir pensament crític i ser empàtic són els objectius dels tallers

Constituïda la comissió interdepartamental de canvi climàtic

Unanimitat per tirar endavant el projecte de decret de registre balear de petjada de carboni

L’Oceanogràfic demana l’ajuda ciutadana per localitzar nacres vives

Han trobat indicis d'hibridació entre les nacres en perill d'extinció i les nacres de roca

El Govern incrementa en un 4,8% el pressupost destinat a la UIB per al 2021

El gruix d'aquest pressupost anirà destinat a les despeses corrents, i 14,6 milions seran per reduir els preus de les...