societat

50 efectius d’emergències fan un simulacre d’un incendi a Calvià

L'objectiu és posar en pràctica la coordinació entre els diferents cossos que participen en l'extinció.

50+efectius+d%27emerg%C3%A8ncies+fan+un+simulacre+d%27un+incendi+a+Calvi%C3%A0

Urbanització de Son Font, Calvià, 9 i quart del matí. Donen l’avís que ha començat un incendi forestal. Immediatament, una cinquantena d’efectius es posen en marxa. En un primer moment, comanda l’Ibanat. El vent i l’orografia els fan preocupar pel foc. De fet, les flames amenacen una zona residencial. Per això, l’incendi passa a ser de nivell 2 i el comandament va de l’Ibanat a la direcció d’Emergències del Govern. Tot d’una van per feina per desallotjar els veïnats.

L’incendi és gros, afecta un centenar d’hectàrees i recorda el d’Andratx del 2013. Per això, han avisat la Unitat Militar d’Emergències perquè hi doni una mà. En 4 hores des de l’avís han de ser sobre el terreny.

El foc no és real, només un simulacre. Serveix per posar en pràctica la coordinació entre els diferents cossos que participen en l’extinció. Tot i això, tots els participants actuen com si l’incendi fos de veres. Esperen no haver de posar en pràctica aquest aprenentatge. Per això, demanen cautela a la ciutadania. Fins al 15 d’octubre ens trobam en època d’alt risc d’incendis i està prohibit fer focs en terreny forestal i a 50 metres del bosc.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comencen les oposicions de docents

5.000 persones aspiren a una de les 1.144 places de professor de tots els nivells educatius

Una de cada quatre persones amb COVID persistent millora quan es vacuna

Per contra, gairebé una de cada cinc, empitjora quant a freqüència i intensitat dels símptomes de la malaltia. Es calcula...

Rissagues de més d’un metre al port de Ciutadella

L'increment del nivell de l'aigua ha afectat sobretot la zona de la colàrsega

Què ens ha aportat la mascareta durant tot aquest temps?

Des de les Balears es veu amb bons ulls l'anunci de Pedro Sánchez de retirar les màscares al carrer a partir del 26 de juny. La consellera de Salut, Patrícia...