X
68

50 hectàrees de canyet i afectació en la nidificació d’aus, les conseqüències del foc a s’Albufera

El Seprona i l'Ibanat investiguen si l'incendi ha estat intencionat

29/05/2024

50 hectàrees de canyet i afectació en la nidificació d’aus, les conseqüències del foc a s’Albufera

Avui dimecres s’ha donat per extingit l’incendi del Parc Natural de s’Albufera, que ha cremat 50 hectàrees de canyet. Agents de Medi Ambient i del Seprona ja han localitzat el punt on va començar i investiguen si ha estat intencionat. Això, mentre el GOB reclama al Govern tots els esforços per trobar-ne els responsables.

La major part de la superfície afectada s’ubica dins el terme municipal de Muro. És una àrea de canyet entre el camí dels Polls, el pont de Son Carbonell i la zona de cultiu. A la primavera, hi crien moltes espècies d’aus, com l’arpella i l’hortolà de canyet, que està en perill d’extinció.

Maties Rebassa, director del Parc natural de s’Albufera, ha explicat que mentre que el canyet es recuperarà en un any, la recuperació ecològica tarda més, ja que els animals no tornen a la zona cremada fins 3 o 4 anys després.

Els agents de Medi Ambient ja tenen localitzat el punt on hauria començat el foc. L’hora d’inici, a les 3 de la matinada, fa pensar que podria ser intencionat. Joan Amengual, agent de Medi Ambient, ha explicat que en 48 hores es podrà saber què va ser el que va provocar el foc, però trobar-ne el responsable serà molt més complicat.

Els incendis a la zona són freqüents. El darrer foc greu va ser l’any 2020 quan es cremaren 430 hectàrees de terreny.

Notícies relacionades >

29/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT