economia

500.000 euros més per a la digitalització de la indústria illenca

25 empreses rebran assessorament d'un expert per elaborar un pla de transformació adaptat a les seves necessitats


Noves subvencions amb un pressupost de 500.ooo euros destinades a la digitalització de la indústria de les Illes perquè puguin millorar la seva competitivitat i afavorir les exportacions. El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, ha presentat aquest matí la segona convocatòria d’ajuts Idigital.

Aquest ajut permetrà que al voltant de 25 empreses del sector industrial rebin assessorament d’una persona especialista, un facilitador digital, que elaborarà un pla de transformació digital adaptat al seu nivell de digitalització i a les seves necessitats. Per Yllanes, la transformació digital dels proccessos productius és clau per a la reactivació econòmica en la línia de les directrius europees.

I en aquest sentit,  el vicepresident ha dit que l’aposta per la digitalització és “conseqüent amb l’esforç que fa el Govern de les Illes Balears per diversificar l’economia més enllà del turisme”.

Els subsectors que més opten en aquests moments per la transformació digital, el relacionat amb el paper i les arts gràfiques, el químic, el naval o el de la fusta.

Una de les principals novetats d’aquesta segona convocatòria d’Idigital és el nombre d’hores de consultoria finançades per l’IDI. A l’edició anterior, el temps de dedicació del facilitador digital depenia del grau de digitalització de l’empresa, però ara s’homogeneïtza, i tots els participants comptaran amb 60 hores de consultoria especialitzada, 12 presencials, sempre que sigui possible, i 48 en línia.

El cost del pla de transformació digital per empresa és de 4.500 euros, dels quals l’IDI subvenciona el 90% a les empreses que participen per primera vegada, i el 80% si varen formar part de la primera convocatòria.

Una altra de les novetats d’aquesta convocatòria és que el tràmit per sol·licitar l’ajut també s’ha digitalitzat. Els interessats podran demanar l’ajut a través de la web de l’IDI i de la seu electrònica del Govern. A més, també s’ha simplificat el procés i els documents per facilitar encara més la sol·licitud de l’ajuda.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

FEHM i ACH valoren positivament els pressupots generals

El Govern central destina 100 milions d'euros en els pròxims tres anys al turisme

Alaior comença a atorgar llicències a la segona fase del polígon industrial després de 10 anys

S'ha trobat una fórmula provisional per aturar la fugida d'empresari

Les Illes rebran 100 milions d’euros de fons europeus específics pel turisme

Els primers 20 milions ja estan inclosos en els Pressuposts Generals de l'Estat

TaPalma se celebrarà el 23 de novembre

El batle de Palma convida als ciutadans a gaudir d'aquesta cita gastronòmica