ECONOMIA

700 treballadors de presons de les Balears estan cridats a la vaga

Els sindicats xifren en el 75% el seguiment a la presó de Palma


És la primera vaga general dels funcionaris de presons a Espanya. Els sindicats demanen al govern central que compleixi el seu compromís i destini 123 milions d’euros per apujar-los el sou. Asseguren que el Ministeri de l’Interior els va prometre un increment progressiu de 375 euros mensuals bruts a tres anys. Dies després, però, diuen els sindicats, recularen i retiraren la proposta. També demanen més personal. Els representants dels treballadors xifren en 70 el nombre de places que no estan cobertes a la presó de Palma. Una mancança que, diuen, es nota sobretot al personal sanitari. Tot això en un centre on l’any passat es produïren 62 agressions a funcionaris, el nombre més alt d’Espanya. Els sindicats diuen que hi ha molts problemes per cobrir les vacants per mor de l’alt cost de l’allotjament. Uns representants que, a més, demanen que reconeguin els empleats com a agents de l’autoritat.

Per part seva, el Govern central assegura que no es va comprometre en cap moment a destinar 123 milions d’euros a pujar el sou dels funcionaris de presons. Des de la secretaria general d’Institucions Penitenciàries diuen que el que es va presentar als sindicats és un estudi tècnic i no una oferta salarial. Afegeixen que la intenció del ministeri de l’Interior és reduir de 7 a 3 les categories salarials que tenen els funcionaris de presons. D’aquesta manera, diuen, hi hauria una equiparació salarial entre aquests treballadors.

A la presó de Palma, els sindicats xifren entre el 70 i 75% el seguiment de la vaga, inferior a mitjana estatal que situen en el 93%. Per part seva, des de la Secretaria general d’Institucions penitenciaries xifren en el 58.62% el seguiment i al conjunt del país en 50.43%. La vaga de 24 hores acabarà avui a les 9 del vespre. Hi ha convocades altres 5 jornades. La pròxima, aquest divendres i la resta al novembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |