X

85.000 vehicles preparats per ser llogats aquest estiu a les Balears; entre 4.000 i 5.000 més que l’any passat

Segons l'Associació de Vehicles de Lloguer de Balears, assenyala que de moment tenen llogat el 70% de la flota, però que a partir del primer de juliol podria ser del 100%

13/06/2023

85.000 vehicles preparats per ser llogats aquest estiu a les Balears; entre 4.000 i 5.000 més que l’any passat

Imatge d'arxiu. / SHUTTERSTOCK

12

Els ‘rent a car‘ disposen d’uns 85.000 vehicles a les Balears per afrontar aquesta temporada d’estiu; entre 4.000 i 5.000 més que l’any passat, segons l’Associació de Vehicles de Lloguer de Balears (Aevab). Així ho ha informat el president de l’Associació, Ramón Reus, en declaracions a l’agència de notícies Europa Press, on ha assenyalat que, fins dia primer de juny, els ‘rent a car’ tenien llogat el 70 per cent de la flota de vehicles de la qual disposa a les Illes per a aquest estiu, mentre el 30 per cent restant està aturat. S’espera, en qualsevol cas, segons ha precisat Reus, que el 100 per cent dels vehicles dels ‘rent a car’ a l’Arxipèlag estiguin llogats a partir del pròxim 1 de juliol.

Vehicles de lloguer que no tributen a les Balears

D’altra banda, en relació als vehicles de lloguer que no tributen a les Balears, el president de l’Aevab ha lamentat que “la situació continua igual que l’any passat, amb companyies que tributen on matriculen els vehicles“. Un fet que, segons ha dit, “està permès” perquè “aquest és un mercat lliure” però que, no obstant això, ha matisat Reus, “no hauria de ser així“. “Allò ideal seria que els impostos de circulació s’haurien de pagar a les Balears, si se circula en aquesta comunitat autònoma”. En aquest sentit, s’ha mostrat “a favor de la limitació de l’entrada de vehicles a les Illes, sempre que es faci ben fet, sense perjudicar les empreses que ho fan bé”. “Aquest és un mercat lliure i pot venir tothom”, ha dit Reus, però, incidint en el fet que “sempre que ho facin bé, sense generar una mala imatge que després afecta a tots”.

Així mateix, ha recordat que, en aquests moments, “entre les 07.30 i les 09.30 hores, les carreteres de Mallorca, sobretot l’autopista, estan col·lapsades i no és per vehicles de lloguer“. “Com a mallorquí, no vull que hi hagi més carreteres, però crec que en fa falta una, d’entorn d’uns cinc o sis quilòmetres, des del centre comercial Alcampo a Son Espases, la Universitat de les Illes Balears (UIB) o l’Aeroport, sense necessitat d’haver de passar per Son Hugo, on es formen les retencions”, ha expressat. Segons el president de l’Aevab, “un exemple de carretera que ningú volia és la de Llucmajor-Campos” i, no obstant això, “al final ha demostrat que ha funcionat, ja que ha reduït la densitat del trànsit i ha evitat morts”. Per aquest motiu, Reus s’ha mostrat disposat a “consensuar” amb el nou Govern les polítiques en matèria de mobilitat per “ajudar l’Executiu perquè tot funcioni, com cal esperar dels empresaris”.

Uber no afecta els ‘rent a car’

Finalment, i en relació amb la presència d’Uber a Mallorca, que va començar a operar dijous passat a Palma, Calvià, Andratx i Llucmajor, per a grups de fins a sis persones, el president de l’Aevab ha dit entendre que “no afecta els vehicles de lloguer”, sinó que ho fa “només a un sector, el del taxi”. En aquest sentit, ha volgut aclarir que l’Aevab “està sempre en contacte” amb el sector del taxi i ha confiat que “va passar com a Madrid, on al principi tothom parlava malament d’Uber, però després la relació entre taxistes i conductors de VTC va anar a millor”. “Si els Tribunals han dit que els VTC poden treballar a l’illa cal intentar entre tots que tot funcioni bé perquè tothom pugui fer la seva feina”, ha sentenciat així mateix.

Notícies relacionades >

13/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT