X
8

862 passatgers estrangers, en quarantena a Palma

10/06/2020

862 passatgers estrangers, en quarantena a Palma

/EFE.

Els passatgers procedents de l’estranger que han arribat a Palma en vols internacionals en els darrers 10 dies i que han hagut de sotmetre’s al període de quarantena són 862, segons les dades de Sanitat Exterior, que s’encarrega de fer-ne el seguiment i control telefònic periòdic.

Aquests viatgers se sotmetran 14 dies a quarantena, segons el decret que va entrar en vigor el passat 15 de maig, durant els quals hauran de romandre en el seu domicili o allotjament, del qual només podran sortir per a adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat o per a assistir a centres sanitaris o per causes de força major, ha recordat la Delegació del Govern a les Balears en un comunicat.

D’aquestes darreres jornades, els dies que van aterrar més vols internacionals a l’aeroport de Son Sant Joan, van ser el passat cap de setmana (164 passatgers en quarantena el dissabte i altres 148, el diumenge) i també dilluns passat (amb 152 persones en quarantena).

Els dies amb menys trànsit aeri internacional van ser dimarts passat 2 de juny (8 viatgers en quarantena) i el dimarts 9 de juny (9 passatgers).

L’aeroport de Son Sant Joan va registrar aquest dimarts l’arribada de 785 passatgers, i altres 881 van sortir de Mallorca en els 20 vols que van operar, segons les dades de la Guàrdia Civil.

Del total d’operacions, 18 vols (9 d’arribada i 9 de sortida) van ser trajectes nacionals i 2 internacionals (una arribada i una sortida). Altres nou viatgers van aterrar en l’únic vol internacional d’arribada, que també és controlat per la Policia Nacional i Sanitat Exterior, i també hauran de passar el període de quarantena.

L’aeroport d’Eivissa va rebre a 323 viatgers en cinc vols d’entrada i altres 274 van abandonar l’illa, en cinc vols de sortida. Mentrestant, l’aeroport de Menorca va compatibilitzar l’arribada de 224 persones i la sortida de 182, en sis vols programats.

A més, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, en coordinació amb les policies locals de l’arxipèlag, han identificat aquest dimarts més de 100 persones i 80 vehicles en els diferents controls realitzats en les carreteres i altres punts de la via pública, la majoria en punts de vigilància activats a Palma i Eivissa.

10/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT